Argyroupoli

Argyroupoli, ook wel geschreven als Argiroupoli of Argyroupolis, is een bergdorp op Kreta op 27 kilometer ten zuidwesten van Rethymnon. Nog steeds wordt het dorp ook wel ancient Lappa genoemd. Het dorp ligt op een hoogte van 260 meter en trekt dagelijks hordes toeristen door de watervallen die hier naar beneden komen. Met het treintje kun je vanuit Rethymnon en Georgioupoli naar Argyroupolis. De omgeving is groen en een wandeling door het dorp en langs de watervallen is een tip om te maken tijdens je vakantie.

De watervallen van Argyroupoli zijn een trekpleister van het dorp

Bij de parkeerplaats, in de schaduw onder het groene bladerdak, zijn meerdere tavernas. In de aquariums zwemmen forellen en steuren. Op de menukaarten vaak verse forel en typisch Kretenzer gerechten. Ook mooie locaties voor een kop koffie, lunch of een biertje. Au Vieux Moulin is een tip. Zo’n plekje waar je tot rust komt in de natuur. Je wandeling in Argyroupoli gaat via een stenen trappetje omhoog langs de watervallen.

Maar goed Argyroupoli is niet alleen maar waterbronnen en watervallen. Het dorpje zelf heeft tal van historische bezienswaardigheden. Afkomstig van ancient Lappa. Van Byzantijnse kerkjes met mozaïekvloeren tot historische bogen en van oude Griekse deuren tot Venetiaanse herenhuizen. Bovendien word je getrakteerd op een fraai uitzicht over de groene vallei. Tavernas en winkeltjes hebben een plattegrond van Argyroupoli en die kan goed van pas komen wil je alles hier bezichtigen.

foto album Kreta

Argyroupoli tips

Creta Carob in Argyroupolis Kreta

Argyroupoli Kreta – Creta Carob producten

Bezoek ook Creta Carob, die hier met een fabriek en winkel is gevestigd. Ze maken gezonde producten van Johannesbrood als koffie, siroop en chocopasta.

Carob, johannesbrood,  is het gezonde alternatief voor cacao. Uniek in Kreta en Griekenland. Je vindt Creta Carob aan het begin van het bergdorp Argyroupoli langs de weg. In de winkel kun je niet alleen de producten kopen, maar ook de meeste zelf proeven.

Bekijk alle aanbiedingen

Argyroupoli bezienswaardigheden

Argyroupoli op Kreta

Argyroupoli Kreta – uitzicht op het dorp

Niet alleen de watervallen van Argyroupoli zijn een bezienswaardigheid in het pittoreske bergdorp. De zeer oude bomen, waterbronnen en Agios Ioannis kerk zijn bezienswaardig. De groene omgeving nodigt uit voor een wandeling in de natuur. Ontdek de wilde flora en fauna van Argyroupolis.

Het dorp is gebouwd op de ruïnes van de oude stad Lappa. Amfitheatersgewijs tegen de groene berghelling. Tussen de huizen van het huidige Argyroupolis staan nog Venetiaanse huizen, eeuwenoude poorten, Romeinse overblijfselen en zelfs oude windmolens. Een wandeling door het oude dorp is een tip.