Axos

  Axos is een bergdorpje op Kreta en ligt op de Nida-hoogvlakte. De afstand naar Rethymnon bedraagt zo’n 47 kilometer met een huurauto. Combineer een bezoek aan dit dorp met bijvoorbeeld Agios Ioannis, Anogia en de grot in Zoniana. Deze laatstgenoemde grot is privé- bezit, maar te bezoeken. Een fraaie autodagtocht voor als je in Rethymnon, Bali of Agia Pelagia op vakantie bent.

  Axos is een klein traditioneel bergdorp op de Nida-hoogvlakte

  In Axos vind je onder andere de Agios Ioannis kapel met een vrij grote begraafplaats en goedbewaarde fresco’s uit de 14e eeuw. Er zijn nog drie andere byzantijnse kerken te vinden in dit dorp. Onder een grote boom vind je de lokale goed aangeschreven taverne Platanos. Het terras met typisch Grieks-houten stoeltjes bevindt zicht vrijwel altijd in de schaduw. Net als je het dorp komt inrijden kom je langs het houtsculpturen-museum. Verspreid over een oppervlakte van 300m2 en twee etages vind je werken van de Griekse beeldhouwer Georgios Koutantos. Een collectie van meer dan 100 handgemaakte houten kunstwerken. Je kunt het museum dagelijks bezoeken en de entree bedraagt € 5,- per persoon.

  Je kunt het dorp Axos of in de omgeving hiervan overnachten. Er zijn namelijk enkele (vrij eenvoudige) appartementen en hotels te vinden. Voor een benzinepomp moet je een paar kilometer doorrijden naar Zoniana.

  foto album Kreta

  Meer Griekenland aanbiedingen