Georgioupolis

Georgioupolis, ook wel Georgiopouli genoemd, is een vakantiebestemming op het eiland Kreta. De badplaats ligt aan de noordkust op 22 kilometer ten westen van Rethymnon en 41 kilometer ten oosten van Chania. Het zandstrand bij Georgioupolis is fraai en kilometers lang. De doorgaande kustweg loopt hier pal langs.

Georgioupolis op Kreta heeft een schitterend lang zandstrand

In het centrum van Georgioupolis loopt een boulevard met daarlangs de nodige terrasjes van Griekse restaurants en accommodaties. Voorlangs een smalle strook zandstrand vol parasols en ligbedden. Meer naar het oosten wordt het strand breder en deels georganiseerd. Enkele hotels en appartementen zijn hier gelegen. Langs de straten zorgen hoge eucalyptusbomen voor de nodige schaduw en de nodige charme.

Langs het kustdorp stroomt het riviertje Armyros de zee in. Oorspronkelijk begint de Armyros rivier bij het meer van Kournas. Bij de uitmonding van de rivier in zee ligt ook het haventje. Wat vissersbootjes en kleine motorboten liggen hier aangemeerd en rustig te dobberen. Voor de kust op een langs smalle pier van donkere stenen staat het witte Agios Nikolaos kerkje (St Nicholas). Bijzonder fotogeniek.

Georgioupolis is een opkomende vakantiebestemming met een fraai achterlandschap. De beste reistijd voor een vakantie hierheen is van eind april tot en met half oktober. Mei en juni zijn mooi groen en rustig. De zee is nog wat minder warm. September en oktober zijn mooie nazomermaanden voor een reis naar Georgioupolis met aangename temperaturen en een warme zee.

foto album

Georgioupolis stranden

Georgioupolis strand op Kreta

Georgioupolis Kreta – strand met palmen

Het zandstrand van Georgioupolis is de voornaamste trekpleisters voor toeristen. In totaal strekt het strand zich uit over een lengte van negen kilometer met langs het strand de nodige Eucalyptus bomen. Een kindvriendelijk zandstrand en deels georganiseerd. De zeebodem loopt geleidelijk af en het strand is beschut tegen de felle noordwestenwinden die op Kreta kunnen waaien. Het ligt in de luwte van hoge bergen aan de westzijde van de Almiros baai.

De kustweg van Rethymnon naar Chania loopt dicht langs het strand en het nodigt uit om hier te stoppen voor een frisse duik in zee of gewoon om even te relaxen op het zandstrand.


Wat zijn jouw tips voor Georgioupolis?