Zoniana

  Zoniana is bergdorp en ligt dichtbij de Nida-hoogvlakte op 50 kilometer rijden van de stad Rethymnon. Dit Nida-plateau ligt op een hoogte van 1.400 meter in de luwte van de berg Ida. Hier loopt overigens de Europese E4 wandelroute doorheen. In de winter wordt hier zelfs wel geskied. De Sfendoni-grot is in dit dorpje de publiekstrekker. Combineer een bezoek met de dorpen Anogia en Axos.

  Bezoek de Sfendoni-grot in Zoniana in de bergen van Kreta

  Zoniana heeft geen gezellige ‘plateia’ met diverse tavernes en kafénions. Tuurlijk kun je hier ergens wat drinken en eten, maar daarvoor reis je hier niet naartoe. De Sfendoni-grot is dagelijks geopend van 09:00 tot 17:30 uur en de toegang bedraagt € 6,- per persoon. Deze grot is privé-eigendom en allen te bezoeken in kleine groepen. Er is tevens een klein wassenbeeldenmuseum. Dit Potamianos museum is dagelijkse te bezoeken van 10:00 tot 19:00 uur en heeft een collectie van 87 wassenbeelden.

  Overnachten kun je ook in Zoniana. Er zijn enkele eenvoudige kamers te huur. Voor meer gezelligheid rijd je door naar het grotere bergdorp Anogia. Of naar bestemmingen aan de noord- of zuidkust van Kreta.

  foto album Kreta

  Bekijk alle aanbiedingen