Markthal Chania

  De markthal van Chania is zonder twijfel de mooiste van het eiland Kreta. Deze overdekte hal is gebouwd tussen 1909 tot 1913. En de architectuur is afgeleid van de markt in het Franse Marseilles. Een interessante plek ook om te gaan shoppen. Binnen vind je veel lokale producten als olijfolie, kruiden, snoepgoed, honing, vis en sterke drank. Het gebouw heeft een gietijzeren constructie en ligt in de wijk Hevraiki aan de Platia S. Venizelou. Je wandelt hiervandaan via gezellige steegjes met winkels en terrasjes naar de wijken Splantzia, Kasteli, Topanas en natuurlijk de Venetiaanse haven van Chania.

  De markthal van Chania is de mooiste van het eiland Kreta

  De markthal van Chania, of gewoonweg ‘agora’ zoals de Grieken zeggen, is op maandag, woensdag en zaterdag geopend van 08:00 tot 14:00 uur en op dinsdag, donderdag en vrijdag van 08:00 tot 21:00 uur. Op zondag is deze markthal gesloten. De entree is vrij en er zijn meerdere toegangsdeuren. Leuk is om een bezoek te combineren met een wandeling door het stadspark. Het park ligt in zuidoostelijke richting en is in 1870 aangelegd. Tip om hier wat te gaan drinken in het meer dan 120 jaar oude Kipos café. Achterin het park is nog een kinderboerderij met o.a. Kretenzische Kri-Kri geiten, zwanen en en pauwen.

  Een andere tip is om de bougatsa te proeven van Iordanis aan de Apokronou 24. Al sinds 1924 wordt hier volgens traditioneel recept bougatsa gemaakt. De hele dag door is het hier druk met voornamelijk locals. Er zijn zitjes om je bougatsa te nuttigen met een kop koffie.

  foto album Chania

  Meer Griekenland aanbiedingen