Souda

  Souda is een havenplaats in het westen van Kreta, dichtbij de stad Chania. Tevens ligt het dichtbij het vliegveld en vormt het mede de toegang tot het schiereiland Akrotiri. In de Tweede Wereldoorlog was de diepe natuurlijke baai van Souda belangrijk en de begraafplaats van de geallieerden Souda Bay War Cemetry kun je bezoeken. Tegenwoordig is de haven belangrijk voor veerboten en cruises.

  Souda is de havenplaats van Chania op Kreta

  Het is geen echte vakantiebestemming en als toerist zul je hier voornamelijk zijn om de veerboten van en naar Pireaus op- en af te stappen. Binnen en kwartier ben je in het centrum van Chania en vanaf Akrotiri heb je langs de doorgaande weg een mooi uitzicht op de baai. Het militaire kerkhof van de geallieerden is fraai gelegen in de baai en wordt goed onderhouden. De toegang is kosteloos en je krijgt een beeld wat zich hier in de Tweede Wereldoorlog heeft afgespeeld. Andere bezienswaardigheden zijn de archeologische site van Artera met het amfitheater en dichtbij de ruïnes van het Itzentin fort bij Kalami aan zee.

  Voor een mooi uitzicht op de stad Chania rijd je naar het terras van café Koukouvaya. Tip is hier om de lokaal gemaakte brownie te proeven bij je koffie of thee. Alternatief is de begraafplaats met parkje van Eleftherios Venizelos, vrijwel direct naast Koukouvaya gelegen.

  foto album Kreta

  Bekijk alle aanbiedingen