Kalathas

  Kalathas is een kustplaats op Kreta en ligt op het schiereiland Akrotiri op 10 kilometer rijden van de stad Chania. Het gelijknamige fraaie zandstrand trekt zowel inwoners uit de Kretenzer stad als toeristen aan. Ten zuiden van het strand vind het dorp met accommodaties en de nodige toeristische voorzieningen. Er mondt een kleine rivier uit in zee en aan het strand zijn twee tavernes. Het zandstrand is deels georganiseerd met strandbedden en parasols.

  Kalathas heeft een fraai zandstrand op Akrotiri Kreta

  Voor meer restaurants en winkels kun je naar het dorp Kounoupidana rijden. Het ligt op twee kilometer rijden van Kalathas. Andere mooie stranden in de buurt zijn Tersanas beach en Stavros beach. Bezienswaardig is het Agia Triada klooster op zes kilometer afstand. De zanderige bodem van Kalathas beach loopt geleidelijk af in zee en het strand is tevens voor families met kinderen. In de zomermaanden kan het hier behoorlijk druk zijn met locals.

  In het voor- en naseizoen is het rustig hier in deze omgeving. Als je even de drukte van de stad Chania wilt vermijden kun je hier in Kalathas goed terecht. Het ligt eveneens dichtbij, zes kilometer afstand, van de internationale luchthaven van Chania.

  foto album Kreta

  Meer Griekenland aanbiedingen