Kolimbari

Kolimbari, ook wel als Kolymbari of Kolymvari geschreven, is een vakantiebestemming in het noordwesten van Kreta. Het centrum van het kustplaatsje ligt landinwaarts, langs het strand vind je de meeste accommodaties en de afstand naar Chania bedraagt 25 kilometer. Op loopafstand van het haventje ligt het Gonia Odigitria klooster, dat bezienswaardig is. Kolymvari beach is kilometers lang en bedekt met kleine en grotere stenen. Het zeewater is kraakhelder en een populair duikgebied op het eiland Kreta.

Kolimbari heeft het mooie Gonia Odigitria klooster en Menies beach

Het badplaatsje Kolimbari loopt over in de kustplaatsjes Rapaniana en verderop Kamisiana. Zoals bij zoveel dorpjes in Griekenland ligt het centrum bij de haven. Hier vind je dan ook de tavernes, restaurants, bars en de meeste winkeltjes. In het kustmatig aangelegde haventje liggen vissersbootjes te dobberen. Dagelijks vertrekken er in de zomermaanden excursies vanuit de haven van Kolymbari naar het fraaie Menies beach. Het strand van Menies ligt in het noorden van het schiereiland en is ook met de auto via een onverharde weg te bereiken. 

In Kolimbari bevindt zich ook het museum van maritiem erfgoed en visserij (fisheries museum). In het museum kun je oude visserskotters bezichtigen, krijg je informatie over de traditionele visserij van deze streek en staan vondsten uit de zee tentoongesteld. Het fisheries museum is dagelijks geopend van 08.30 tot 15.00 uur.

foto album Kreta

Kolimbari tips

Kolimbari vakantie op Kreta

Kolimbari Kreta – boulevard en terras

Vanuit het dorpje Rodopos, op twee kilometer van Kolimbari, start de onverharde weg naar Menies beach. De route bedraagt in totaal 23 kilometer en bij het strand liggen ook nog archeologische overblijfselen van Diktinna. De oude kerk Agios Georgios ligt een kilometer ten zuiden van het strand en kun je bereiken via een eerdere afslag van de onverharde weg. Eenvoudiger is om een bootexcursie te boeken vanuit de haven van Kolymbari voor de hele ochtend of de middag.

Het zeewater is zowel bij Kolymvari beach als bij Menies kraakhelder en de kwaliteit van het zwemwater is hier overal uitstekend.

Het gebied rondom Kolymvari is beroemd om zijn olijfolie. Hoge kwaliteit extra vierge olijfolie wordt hier gemaakt en deze olie wint regelmatig internationale prijzen. Een leuk souvenir voor thuis.

Meer Griekenland aanbiedingen


Kolimbari bezienswaardigheden

Gonia Odigitria klooster in KolymvariHet Gonia Odigitria klooster is te bezoeken en ligt op een steenworp afstand van het centrum van Kolymvari. De geschiedenis van dit klooster gaat terug naar de 9e eeuw. De huidige constructie is tot  het jaar 1899 gewijzigd. In dit jaar is de grote beltoren geplaatst.

Het heeft enkele interessante en waardevolle muurschilderingen uit 1671. Je kunt het klooster dagelijks bezoeken tegen betaling van € 3,- per persoon. Het uitzicht op de baai vanaf het terras is mooi.