Paleochora

Paleochora is een kustplaats in het zuidwesten van Kreta. Het ligt op 70 kilometer rijden van de stad Chania. Een geliefde vakantiebestemming bij Kretenzers en andere Grieken. Het lange en brede zandstrand van Pachia Ammos is een trekpleister. Voor liefhebbers van kiezels is er Chalikia beach. Langs de boulevard talloze veelal authentieke tavernes. De vissers varen ’s morgens vroeg uit de haven en de restaurants serveren ’s avonds dan ook verse vis.

Paleochora is een echte Kretenzer vakantiebestemming

Het Selino fort ligt op het schiereiland en hiervandaan heb je een mooi uitzicht op Paleochora en haar stranden. Tussen het fort en het voetbalstadion kom je het uit hout gesneden Anadysis beeld tegen. Vanaf de wat hoger gelegen blauwwitte Analypsi kapel heb een mooi uitzicht over Paleochora. Op 30 kilometer ten westen van de Griekse badplaats ligt het fraaie Kedrodasos beach. Samen met Elafonisi zijn dit de mooiste stranden hier in het zuidwesten.

Wandelingen kun je maken in bijvoorbeeld de Anidri kloof op vier kilometer van Paleochora. Een korte wandeling van ongeveer anderhalf uur en niet te moeilijk. Draag in ieder geval goed schoeisel en zorg voor voldoende drinkwater. Vanuit Paleochora kun je ook wandelen naar Sougia. Een wandeling langs de zuidkust van ongeveer vier uur.

Vanuit de haven van Paleochora vertrekken veerboten van april tot en met oktober naar Sougia, Agia Roumeli en het eiland Gavdos. Sougia heeft een mooi strand en bereik je na 40 minuten varen. Naar Agia Roumeli is de reistijd anderhalf uur en Gavdos is vier uur varen van de havenplaats in het zuiden van Kreta.

foto album Kreta

Paleochora stranden

Paleochora strand op KretaHet Pachia Ammos beach, ook wel Paleochora beach, is het hoofdstrand van de havenplaats. Je vindt dit strand aan de westkant en het is grotendeels georganiseerd. Huur bijvoorbeeld een strandstoel met een parasol. Langs het brede en lange zandstrand liggen hotels en beach bars.

Van mei tot oktober varen er boten van Paleochora naar het populaire Elafonisi. Deze vertrekken uit de haven omstreeks negen uur in de ochtend en zijn rond vijf uur ’s middags weer terug in de eerder genoemde haven.

Gialiskari Beach is een aantrekkelijk strand op vier kilometer rijden of wandelen van het centrum van Paleochora. Langs het kiezelstrand vind je meerdere zogenaamde “kantinas” om wat te eten of te drinken. Op een groot gedeelte van Gialiskari beach zijn ligbedden en parasols te huur. Je (huur)auto kun je dichtbij het strand parkeren.

Meer Griekenland aanbiedingen