Sougia

  Sougia is een bestemming in het zuidwesten van Kreta. De afstand tot de stad Chania bedraagt 60 kilometer en reken op een reistijd van iets meer dan uur. Sougia-beach is hier de trekpleister voor locals en toeristen. Het grijze brede zandstrand strekt zich uit over de hele baai van ongeveer een kilometer. In het centrum vind je tavernes, restaurants, accommodaties en winkeltjes.

  Sougia is een vakantieplaats in het zuiden van Kreta

  Voor een mooie natuurwandeling is de Agia Irini kloof een tip. Bijna net zo mooi als de Samaria-kloof maar minder toeristisch en bovendien gemakkelijker begaanbaar. Deze kloof is zo’n zeven kilometer lang en reken op een wandeling van twee en eenhalf uur. Voor een mooi uitzicht op de baai is een wandeling of autoritje naar de Agia Irini kapel een aanrader. Deze kapel ligt op zo’n 75 meter boven de zeespiegel en de afstand vanaf het centrum van Sougia bedraagt slechts één kilometer.

  Sougia is niet alleen over de weg te bereiken, maar heeft ook frequente veerconnecties met Paleochora en Agia Roumeli. Vanuit de haven Agia Roumeli komen toeristen aan die de Samaria-kloof hebben gelopen. Je kunt verder doorvaren naar de havens van Loutro en Chora Sfakion.

  Sougia heeft een lang zandstrand. Dit is geen Blue Flag beach, maar het grijze zandstrand wordt goed onderhouden. Het zwemwater in zee is hier van uitstekende kwaliteit. De zeebodem loopt echt wel vrij snel af en de zee hier is dus minder geschikt voor (klein) kinderen om in te gaan zwemmen. Toerisme is er zeker wel, maar het is lang niet zo druk als in bijvoorbeeld de grotere steden langs de Kretenzer noordkust. Accommodaties vind je hier van eenvoudige studio’s tot kleine hotels.

  foto album Kreta

  Meer Griekenland aanbiedingen