Panormos

    Panormos, ook wel als Panormo geschreven, is een havenplaatsje aan de noordkust van Kreta. Het ligt op 22 kilometer van Rethymnon en 10 kilometer ten westen van Bali. Nog niet zo toeristisch al liggen er aan de westkant van het dorp een paar grotere resorts. Het haventje van Panormo is kunstmatig aangelegd en beschut tegen de golven liggen hier verschillende vissersbootjes aangemeerd. Verderop ligt het zandstrandje van Panormos in de baai. In totaal zijn er drie baaitjes met zand- en kiezelstranden.

    Panormos is een traditioneel vissersdorp op Kreta

    De taverna’s, bars en winkeltjes liggen in het kleine centrum van Panormo ligt wat hoger. Vanaf de terrasjes heb je uitzicht op het strand en het haventje. Panormos is een nog een traditioneel Kretenzer dorp. Men vermoedt dat het dorp is gebouwd op de plaats van het antieke Panormos, wat ooit de haven van Eleftherna was. In de omgeving is Bali leuk om te bezoeken, mede door de zandstranden, en je kunt naar de stad Rethymnon.

    De grote resorts als Iberostar Creta Mare Marine Hotel, liggen langs de doorgaande weg aan de kust. Een kilometer buiten Panormos en hebben een eigen kuststrook. Het luxe Sensimar Blue Resort & Spa is gelegen tussen Hotel Iberostar Creta Mare Panorama en het dorpje Panormos. Beide resortshebben grote zwembaden, prachtig uitzicht op zee en zijn rustig gelegen. Hotels om te relaxen of voor een familievakantie. Ze hebben eigen strandjes.

    Meer Griekenland aanbiedingen