Fodele beach

  Fodele beach is een vakantiebestemming aan de noordkust van Kreta. Het ligt tussen Agia Pelagia en Bali in en ligt op 29 kilometer ten westen van hoofdstad Heraklion. Er is en zandstrand en je vindt er een handjevol accommodaties. Het Fodele Beach & Water Park resort is verre weg het grootste vakantieresort hier in de regio. Aan het strand vind je verder nog enkele tavernes en restaurants. Voor meer toeristische voorzieningen kun je naar de twee eerder genoemde plaatsen gaan.

  Fodele beach is een kleine vakantiebestemming op Kreta

  Fodele beach ligt een een komvormige baai en het strand is zo’n 350 meter lang. In het midden is het strand wel 50 meter breed. Bij het resort is dit strand georganiseerd met strandstoelen en parasols. Er is genoeg ruimt om zelf je handdoek neer te leggen. In dezelfde baai ligt nog een ander zandstrand: East Beach genaamd. De E75 snelweg richting Rethymnon ligt dicht in de buurt en je kunt vanuit deze bestemming gemakkelijk het noorden van Kreta ontdekken tijdens je vakantie.

  Korakia beach en Pera Galini beach liggen een paar kilometer ten westen van Fodele beach en zijn een stuk rustiger. De wegen ernaartoe zijn iet geasfalteerd en alleen bij Pera Galini beach zijn enkele voorzieningen langs het strand. Verder afgelegen en alleen met een motorbootje te bereiken in het prachtige geïsoleerde baaitje Bogazi beach.

  foto album Kreta

  Bekijk alle aanbiedingen