Souda beach

  Souda beach is een fraai strand op 2,5 kilometer ten westen van Plakias in het zuiden van Kreta. Het ligt op 38 kilometer rijden van de Kretenzer stad Rethymnon. Aan het strand enkele tavernes en accommodaties om in te verblijven tijdens een vakantie. Hierna liggen nog twee baaitjes (Pefkias en Stavri) die je alleen te voet kunt bereiken.

  Souda beach is één van de mooiste stranden bij Plakias

  Souda beach is deels georganiseerd met met ligbedden en parasols die je kunt huren tijdens je verblijf. Langs het strand groeien bomen, die zorgen voor natuurlijke schaduw in de zomer. Door de ligging waait het niet zo vaak in deze baai. Aan de westkant van de baai, bij de parkeerplaats en drie tavernes, groeien ook de nodige palmbomen. Dit zorgt voor een tropisch aanzicht. Hier stroomt ook een klein beekje tot aan het zandstrand. De totale lengte van dit zandstrand is zo’n 450 meter en op sommige plaatsen is het strand wel 40 meter breed.

  De zeebodem loopt vrij snel af, maar het zeewater is over het algemeen kraakhelder. Voor meer faciliteiten kun je naar Plakias beach rijden en als alternatief is het kleinere Fotenari beach een optie. Hier zijn overigens geen voorzieningen op het strand.

  foto album Kreta

  Meer Griekenland aanbiedingen