Mirthios

  Mirthios is een traditioneel bergdorp in de buurt van Plakias in het zuiden van Kreta. Hier hebben kunstenaars zich gevestigd en ze presenteren hun werken in ateliers langs de hoofdstraat. Geen geijkte souvenirs als handdoeken, t-shirts en koelkastmagneetjes, maar bijvoorbeeld handgemaakte Griekse sieraden. De tavernes hier hebben niet alleen lekker eten, maar ook terrassen met uitzicht op de baai van Plakias.

  Tavernes in Mirthios hebben een prachtig uitzicht op Plakias

  Ook vind je in Mirthios verschillende accommodaties. Je kunt hier dus vakantie vieren. Het aanbod varieert van appartementen tot luxe hotels en zelfs villa’s. Vanuit Plakias maakt men graag een uitje naar dit 185 meter hoog liggende bergdorp voor lunch of diner in één van de tavernes. Op 700 meter naar het westen, vanuit het centrum, vind je ruïnes van een oude watermolen. Deze zijn bezienswaardig. Combineer een dagtochtje met een ander bergdorp Sellia. Dit authentieke dorp ligt op slechts vijf kilometer afstand en is een tip om ook te gaan bezoeken.

  Voor het strand moet je naar Souda beach of het lange strand van Plakias toe. In de omgeving van Mirthios kun je trouwens ook mooie wandelingen maken door de ruige natuur. Bijvoorbeeld door de Prassanos kloof. Na veel neerslag kun je hier overigens niet doorheen wandelen.

  foto album Kreta

  Meer Griekenland aanbiedingen