Tersanas

  Tersanas is een kleine kustplaats op het schiereiland Akrotiri is het noordwesten van Kreta. Het ligt op zes kilometer van de internationale luchthaven van Chania is een komvormige baai. Het zandstrand is grotendeels georganiseerd met ligbedden en parasols. Op het strand vind je een taverne en er groeien bomen die zorgen voor een natuurlijke schaduw. Het plaatsje heeft en drietal eetgelegenheden en is in trek bij voornamelijk Kretenzers.

  Tersanas beach is vooral geliefd bij Kretenzer families

  In de directe omgeving van Tersanas zijn meerdere, voornamelijk luxe, accommodaties te huur. Uitstapjes die je kunt maken zijn naar de stad Chania, maar ook naar Seitan Limania beach of Marathi liggen in de buurt. Tersanas beach is kindvriendelijk, want de zeebodem loopt geleidelijk af en het zeewater is helder. De baai ligt tevens beschut tegen noordenwind. Voor de twee visrestaurants is de mogelijkheid om aan te meren met een motorboot. Vissers leggen hier geregeld aan om hun vangsten af te geven aan de eetgelegenheden.

  500 meter ten noorden van Tersanas beach ligt een kleiner strand, ook wel Maherida beach genoemd. Op een kilometer afstand naar het zuiden liggen de grotere zandstranden van Kalathas.

  foto album Kreta

  Bekijk alle aanbiedingen