Seitan Limania beach

Seitan Limania beach is een kleine baai bij Chania op Kreta. Het strand ligt in een s-vormig baaitje op het schiereiland Akrotiri, niet ver van het internationale vliegveld. Vanaf de stad Chania is de afstand zo’n 22 kilometer en reken hiervoor met een huurauto op een half uur reistijd. De weg naar Seitan Limania beach is goed, maar om er te komen is niet eenvoudig.

Seitan Limania beach op Kreta behoort tot de mooiste stranden

De afdaling naar het strand vanaf de parkeerplaats is over de rotsen. Geen geplaveid pad en het vergt enig klimwerk. Op zowel de parkeerplaats als Seitan Limania beach zijn geen voorzieningen. Het strand is ongeorganiseerd. Neem dus genoeg drinkwater en eten mee. Een parasol tegen de felle zon in de zomermaanden is een tip. De wandeling naar het strand is niet geschikt voor kleine kinderen.

Tot aan het internationale vliegveld van Chania is de weg eenvoudig te volgen. Ga niet rechtsaf naar de luchthaven, maar linksaf naar Chordaki en Akropoli. Hier staat Seitan Limania port aangegeven op de verkeersborden. Na Akropoli wordt het even een speurtocht. Je komt bij het Agios Spiridon kerkje en het hek kan hier gesloten zijn. Hier lijkt de weg te eindigen. Dat is niet zo. Het hek is gesloten voor de geiten. Open het hek en rijdt verder met je huurauto. Graag ook het hek weer achter je dichtdoen.

Het laatste stukje asfaltweg naar Seitan Limania beach, ongeveer een kilometer, gaat zigzaggend met hellingen van meer dan 10% naar beneden. De weg is vrij smal, breed genoeg voor twee auto’s naast elkaar, en grote kans dat andere auto’s je tegemoet komen rijden op de weg terug van het strand.

foto album

Seitan Limania beach stranden

Seitan Limania beach Kreta

Seitan Limania beach – baai en strand

Het strandje van Seitan Limania is niet breder dan 50 meter en loopt zo’n 100 meter landinwaarts. De zeebodem loopt snel af en de zee kan hier zeker in mei en juni nog behoorlijk koud zijn. Het zeewater is kraakhelder en enthousiastelingen tonen graag hun springkunsten van de rotspartijen in het water.

De kwaliteit van het zwemwater bij Seitan Limania is uitstekend. Schoon zeewater en het strand is bedekt met kleine witte kiezels en wat grover zand. Overdag is er weinig tot geen natuurlijke schaduw op het strand. In de zomermaanden juli en augustus kan het strand behoorlijk druk zijn.

Meer Griekenland aanbiedingen