Sigri

  Sigri is een kustplaats met haventje aan de oostkust van Lesbos. Het ligt afgelegen en staat garant voor een rustige vakantie op het Griekse eiland. De afstand naar Molyvos bedraagt 60 kilometer en reken op anderhalf uur rijden met de huurauto. Sigri heeft een (klein) versteend woud en het strand bevindt zich in de baai ten zuiden van het dorp.

  Sigri is een kustplaats op Lesbos met versteend woud

  Bezienswaardig zijn het versteende woud van Sigri en het kasteel. Vanaf het kasteel heb je een mooi uitzicht op zee met op de achtergrond het eiland Megalonisi. Grote publiekstrekker is hier het natuurlijk historisch museum van het versteende woud. Tegenover het moderne gebouw staat een authentieke windmolen en nodigt uit voor een vakantiefoto. Het museum is dagelijks geopend vanaf 08.00 uur, behalve op maandag.

  In Sigri vind je tavernes, winkeltjes en er zijn accommodaties te huur. Vanuit het haventje varen excursieboten uit voor dagje naar een zandstrand in de omgeving. Stranden waar je heen kunt gaan in de buurt zijn Limena beach en het fraaie maar wat moeilijker te bereiken Tsichlionta Beach.

  foto album Lesbos

  Meer Griekenland aanbiedingen