Liota

  Liota, of Ligeri, is een klein bergdorp in het noordwesten van Lesbos. Het ligt acht kilometer ten noorden van Antissa. Hoogtepunt is hier Liota taverna, een verborgen pareltje, net voor je het dorp in komt rijden. Heerlijke plek voor een traditionele lunch in een natuurlijke omgeving onder een grote plataan. Mooie tussenstop onderweg van of naar het versteende woud.

  Verborgen taverne in Liota voor een Griekse lunch

  Voor wat meer vertier en het strand ga je naar Gavathas op twee kilometer afstand. Het kustplaatsje heeft een haven en de Agios Panteleimon kapel is bezienswaardig. Gavathas beach heeft donkerkleurig zand en is deels georganiseerd met ligbedden en parasols. Alternatief is het ruige en ongeorganiseerde Kampos beach meer naar het oosten toe.

  Liota ligt in een groene omgeving met veel olijfgaarden. Je vindt dan ook menig boerderij hier in de omgeving waar bijvoorbeeld olijfolie wordt gemaakt. Je kunt in Liota overnachten als je wilt, want er zijn enkele accommodaties in de buurt te vinden. De meeste toeristen die hier komen zijn echter dagjesmensen en vaak op doorreis naar Sigri of het woud met de versteende bomen. Zoek je een benzinepomp? Die vind je in het dorp Antissa op echte kilometer rijden. Verder is er geen in de omgeving te vinden.

  Foto album Lesbos

  Meer Griekenland aanbiedingen