Catacomben van Milos

  De catacomben van Milos zijn een interessante bezienswaardigheid op het gelijknamige Griekse eiland. Ze liggen tussen de dorpen Klima en Trypiti (Tripiti) in het noorden van het eiland dichtbij de hoofdstad Plaka en de havenplaats Adamas. De vroegchristelijke catacomben zijn een religieuze vindplaats en liggen op 150 meter boven de zeespiegel. Ze vormen bijna één geheel met de overblijfselen van het oude dorp Klima.

  De catacomben van Milos zijn een belangrijk Christelijk monument

  De catacomben van Milos zijn verdeeld in drie gedeeltes en het geheel is een waar labyrint. Archeologen beweren dat hier in totaal wel 8.000 lichamen kunnen liggen. Het totale netwerk wat is geborgen beslaat een gebied van 185 meter met 126 verschillende tomben (arkosolia). Elke tombe heeft een ander formaat, zowel in de hoogte als in de breedte. Deze catacomben worden gezien als één van de belangrijkste Christelijke monumenten ter wereld. Van de originele kleurdecoraties op de tomben is niet veel meer zichtbaar.

  De catacomben in sectie A zijn (nog) niet publiek toegankelijk, in de secties B en C wel. De catacomben van Milos zijn te bezoeken van dinsdag tot en met zaterdag van 08.30 tot 18.30 uur en op zondag van 08.30 tot 15.00 uur. Op maandagen is de vindplaats altijd gesloten.

  Milos foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen