Naar Milos en Kimolos in 2019

30 november 2018 Bas Wanrooij

Naar Milos en Kimolos in 2019Reisorganisatie Ross Holidays uit Wijchen voegt de eilanden Milos en Kimolos toe als vakantiebestemmingen voor 2019. Van de onbekende Cycladen-eilanden is Milos wellicht het meest besproken en op Kimolos heeft de tijd letterlijk stilgestaan.

Beide eilanden hebben een netwerk van wandelpaden langs imposante rotspartijen, belangrijke archeologische vindplaatsen en traditionele kerkjes.

De Venus van Milo

De Venus van Milo, ook wel Aphrodite van Milos genoemd, is een wereldberoemd beeld gevonden in 1820 in de oude stad Klima op Milos. Het beeld wordt beschouwd als symbool van eeuwige schoonheid en is tegenwoordig te bezichtigen in het Louvre in Parijs.

In het archeologisch museum van het eiland in het dorp Plaka is een replica te zien van de Venus van Milo. Ook het oud Romeins theater en de catacomben van Milos zijn bezienswaardig. Een boottochtje langs de fraaie rotspartijen van Kleftiko in het zuidoosten van het eiland is een tip.

Wandelen op Milos en Kimolos

Milos en Kimolos zijn twee Griekse eilanden voor wandelaars. Milos heeft het grootste netwerk van wandelpaden van alle Cycladen-eilanden. Ook op Kimolos kun je goed wandelen en dan met name aan de westkant van het eiland. Qua grootte kun je Kimolos vergelijken met Anti-Paros en er wonen in totaal nog geen 1.000 Grieken op het eiland. Beide eilanden combineren tijdens een vakantie is een mogelijkheid.

Op Milos biedt Ross Holidays vijf verschillende appartementen aan en een zestal op het kleinere Kimolos. Je vliegt vanuit Nederland op Athene en met een binnenlandse vlucht door naar Milos.