Athene, Rhodos en Milos European Best Destinations 2023

14 februari 2023 Bas Wanrooij
Athene op één na beste European Destination 2023

Parthenon op de Akropolis in Athene

Elk jaar vindt de verkiezing plaats voor de beste bestemmingen in europa. Tot en met 10 februari was de stemronde voor de 13e editie van deze awards voor European Best Destination (EBD). Er kon gestemd worden op zowel steden als eilanden in de lijst van genomineerden. Warschau is gekozen als ‘Best European Destination 2023’, terwijl Athene (2), Rhodos (14) en Milos (18) de drie Griekse noteringen zijn in de top 20 dit jaar. In totaal zijn er voor editie 2023 meer dan 600.000 stemmen uitgebracht uit 178 verschillende landen. EBD is een reiswebsite opgezet door de Europese Unie om cultuur en toerisme te promoten.

Athene op plek twee European Best Destination 2023

In 2020 eindigde de Griekse hoofdstad ook al op de tweede plaats bij de verkiezing van Best European Destination. In totaal kreeg Athene dit jaar ruim 91.000 stemmen. De Griekse metropool wordt geroemd om zijn gastronomie, bruisende nachtleven, creatieve kunst en archeologische bezienswaardigheden. Mooi is dat je vanuit Nederland het hele jaar door vrijwel dagelijks naar ATH kunt vliegen.

Griekse eiland Rhodos in top 15

Ook Rhodos scoort goed in de top 20 van European Best Destination dit jaar. Het Griekse eiland van de zon is terug te vinden op de 14e plaats en vergaarde ruim 14.000 stemmen. Rhodos wordt betiteld als een romantische bestemming. Het Paleis van Grootmeesters en de Ridderbuurt mag je volgens stemmers niet missen. Tevens worden de steden Rhodos-stad en Lindos aangehaald als veelzijdige bestemmingen. Je kunt deze zomer ook vanaf regionale luchthavens als Rotterdam en Weeze naar Rhodos vliegen.

Milos in de spotlights

Milos is bij de meeste Nederlanders de grote Griekse onbekende. Mooi dat het Cycladen-eiland op de 18e plaats is terug te vinden in de top 20 van ECB voor 2023. Milos wordt genoemd als droombestemming met prachtige stranden als Sarakiniko en Kleftiko. De vulkanische rotspartijen zijn soms zelfs mysterieus. Lees ook de reportage in KALA Magazine zomer ’23. Een mooie opsteker voor het Griekse toerisme: Athene, Rhodos en Milos in top 20 European Best Destinations 2023. Alleen Griekenland en Spanje hebben drie noteringen in deze lijst.