Psarou beach

Psarou beach ligt naast het drukke en bekende Platys Gialos beach op het Griekse eiland Mykonos. Ook Psarou is, zoals de meeste zandstranden langs de zuidkust van Mykonos, een georganiseerd strand met strandstoelen en parasols. Via een geasfalteerde weg kun je naar het strand rijden, maar de parkeerplaatsen zijn beperkt. Het is één van de meest mondaine stranden van het eiland en ligt op nog geen vijf kilometer van de hoofdstad Chora.

Psarou beach is het strand van de jetset op Mykonos

Langs het strand wisselen luxe hotels, restaurants en shops elkaar af. In de zomermaanden is Psarou beach populair en zeker als beach club Nammos een party heeft is het druk. Op het zandstrand staan luxe houten ligbedden tot aan zee met parasols voor de nodige schaduw en word je op je wenken bedient door de service van de restaurants en hippe beach bars. In de zomer loopt hier menig beroemdheid over het strand om te genieten van een luxe zon, zee en strandvakantie.

Je huurauto kun je beter parkeren op één van de parkeerplaatsen langs de doorgaande weg naar Platys Gialos beach als daar plaats is. Psarou beach is ongeveer 200 meter lang en bedekt met fijn lichtgeel zand. Het zeewater is kraakhelder, de zanderige zeebodem loopt geleidelijk af en de kwaliteit van het zwemwater is uitstekend. De zee kleurt hier de mooiste tinten blauw en groen en in de baai meren graag de mooiste jachten aan voor een kort verblijf.

foto album Mykonos

Psarou beach stranden

Psarou beach heeft de mooiste tinten blauw in het zeewater van het eiland Mykonos. Mede hierdoor ligt de baai snel vol met luxe jachten. Een andere reden is dat de baai beschut ligt tegen de wind uit het noorden. Op de Egeïsche Zee waait deze Meltemi wind zeer regelmatig en je ziet de jachten dan verplaatsen van het noorden en van Mykonos-stad naar deze baai in het zuiden van het eiland. Het strand is bijna geheel georganiseerd door de aangrenzende accommodaties, zoals Greotel Mykonos Blu en Kensho.

Meer Griekenland aanbiedingen