Mikri Vigla beach

  Mikri Vigla beach behoort tot de mooiste stranden van Naxos. Je vindt het lange zandstrand langs de zuidkust van het Cycladen-eiland op 12 kilometer rijden van Naxos-stad. In het noorden van de Limanaki baai start dit lange en brede zandstrand. Aantrekkelijk is de gelijknamige beach taverne hier. De zee oogt rustig met een zanderige bodem en mooie kleuren blauw zeewater.

  Mikri Vigla beach is een prachtig zandstrand op Naxos

  Na het zoutmeer verandert de naam in Kastraki beach. Een populair strand bij wind- en kitesurfers. Eigenlijk is Mikri Vigla in tweeën gedeeld. Het noordelijke strand wordt ook wel Parthena beach genoemd. Je vindt dit gedeelte aan de andere zijde van de kaap, voorbij de kapel Parthena. Langs dit mooie zandstrand vind je ook de nodige accommodaties. De zeebodem loopt geleidelijk af en is bedekt met zand. Net als op Kastraki zie je hier regelmatig wind- en kitesurfers. Het wordt aangeduid als een echte bestemming voor families met kinderen.

  In de omgeving kom je nog meer mooie zandstranden tegen. Meer naar het zuiden worden de stranden rustiger en wilder. Voorbeelden zijn Hawaï beach en Aliko beach.

  foto album Naxos

  Meer Griekenland aanbiedingen