Patmos en Chalkidiki in top 10 afgelegen stranden Europa

6 maart 2021 Bas Wanrooij

Patmos en Chalkidiki in top 10 afgelegen stranden EuropaHet Amerikaanse reismagazine Travel + Leisure heeft een top 10 samengesteld van afgelegen stranden in Europa voor op je Bucket List. Weer eens wat anders en ook de samenstelling van deze toen stranden wijkt af van de meest populaire stranden. Patmos en Chalkidiki worden genoemd in deze editie met respectievelijk Psili Ammos beach (4) en Aretes beach (9). Waarschijnlijk gaat er geen belletje rinkelen, dat je hier al eens op het strand hebt gelegen.

Psili Ammos beach op Patmos

Patmos kun je bereiken door eerst naar Samos of Kos te vliegen. Vanuit havens op deze eilanden vertrekken veerboten naar Patmos. Psili Ammos beach ligt in zuidwesten van dit Griekse eiland op acht kilometer rijden van hoofdstadje Skala. Het laatste gedeelte van de route, ongeveer een kilometer,  dien je te voet af te leggen. Aan het strand staat een gelijknamige taverne, waar je de gehele dag wat kunt eten en drinken. Aangenaam zijn de bomen, welke op het zandstrand groeien en zorgen voor natuurlijke schaduw.

Aretes beach op Chalkidiki

Aretes beach vind je op Sitonia, het middelste schiereiland van Chalkidiki. Het zandstrand ligt vrij afgelegen langs de zuidwestkust op 40 kilometer rijden van het stadje Nikiti. Dit gedeelte heeft meerdere mooie zandstranden, zoals Tristinika beach en Toroni beach en is nog niet zo toeristisch. Toch kun je vrij eenvoudig Aretes beach bezoeken met een huurauto. Aan dit vrij lange zandstrand zijn twee taveernes gelegen: Apostolos en Barbatolis. Tevens kun je overnachten in het Aretes Hotel, pal aan het fraaie zandstrand.