Askeli

  Askeli is het strand van Poros-stad en ligt op twee kilometer van het hoofdstadje. Het badplaatsje heeft een georganiseerd zandstrand met ligbedden en parasols. Langs het strand de nodige beach basr, appartementen, hotels en tavernes. In de zomermaanden is het hier gezellig druk. Ook in de weekenden in het voor- en naseizoen kan het hier al druk zijn met zeilers of Atheners die hier graag hun weekend doorbrengen.

  Askeli beach heeft een mooi zandstrand bij Poros stad

  Wat rustiger is Monastiri beach op twee kilometer wandelen vanaf Askeli. Bezienswaardig is hier het Zoodochos Pigi klooster met haar fraaie witte kapel. Het zeewater is bij beide stranden kraakhelder en de zanderige zeebodem loopt vrij geleidelijk af. Het zwemwater bij Askeli is van uitstekende kwaliteit en het zand- en kiezelstrand is grotendeels georganiseerd met ligbedden en parasols. Poros-stad ligt op een paar kilometer afstand en je zou erheen kunnen wandelen. 

  Langs het strand vind je verschillende eetgelegenheden. Als accommodatie is Odyssey in het badplaatsje Askeli een aanrader. De appartementen liggen centraal in de vakantiebestemming en je slaapt er op een Grieks bed van Coco-Mat. De bistro Odyssey en Askeli restaurant zijn tips om te gaan eten in deze badplaats.

  foto album Poros

  Meer Griekenland aanbiedingen