Apollona

  Apollona is een bergdorp centraal gelegen op het Griekse eiland Rhodos. Het is één van de grotere en traditionele dorpen van het eiland en ligt op 330 meter hoogte. De omgeving is groen en bosrijk en mede daardoor populair bij wandelaars. Je vindt Apollona op 10 kilometer ten noorden van Embona en 38 kilometer van Lindos vandaan. Tavernes als die van Paraga serveren hier authentieke Griekse gerechten en zijn een tip om te gaan lunchen of dineren tijdens je vakantie.

  Apollona is een groot traditioneel bergdorp op Rhodos

  Apollona ligt in een gebied waar veel wijn wordt gemaakt. In de omgeving vind je meerdere wijngaarden en je kunt deze wijnen proeven in het Piperis wijnhuis aan de rand van het dorp. Dit is een traditioneel familiewijnhuis dat in 2015 is opgericht. Wijn, honing en lokale kruiden worden dan ook volop aangeboden en zijn originele souvenirs. Er is tevens een klein volkenkundig museum in het dorp waar je materialen en klederdracht uit de 18e en 19e eeuw kunt bewonderen. De entree voor het museum bedraagt twee euro per persoon. Bezienswaardig is de dorpskerk met interessante relikwieën. Op 14 september viert men in Apollona in deze kerk het kerkwijdingsfeest.

  Noemenswaardig is de kapel van Agios Nikolaos Fountoukli op vijf kilometer afstand. Hier vind je prachtige muurschilderingen aan de binnenzijde. Ook de berg Profitis Ilias is interessant om te bezoeken. Hier vind je o.a. de markante gebouwen van hotels Elafina en Elafos en de restanten van Villa de Vecchi van Mussolini.

  foto album Rhodos

  Meer Griekenland aanbiedingen