Profitis Ilias

  Profitis Ilias is een berg van 798 meter hoog centraal op het eiland Rhodos en ligt op 25 kilometer van Kameiros en vijf kilometer van Apollona. De naam refereert aan de kapel van profeet Elias die boven de top van deze berg staat. Opvallend zijn de twee markante hotels Elafos en Elafina die in traditionele stijl door de Italianen in de Tweede Wereldoorlog zijn gebouwd. De omgeving is bosrijk en dus groen met veel pijnbomen. Een prachtig wandelgebied. Niet voor niets had Mussolini hier zijn Villa de Vecchi als zomerverblijf laten bouwen. Tegenwoordig is het een verlaten villa die te koop staat.

  Opvallende gebouwen op de top van berg Profitis Ilias

  Villa de Vecchi werd tussen 1936 en 1947 gebouwd en Mussolini heeft zelf nooit een zomer erin kunnen verblijven. Het uitzicht bovenop de berg is fantastisch op het noorden van Rhodos. De architectuur van de twee hotels is niet herkenbaar Grieks of Ottomaans. Ze geven je eerder het gevoel ergens in de bergen in Oostenrijk of Zwitserland te zijn. In de bosrijke omgeving leven de beschermde ‘Dama Dama herten’.

  Het Elafos-hotel is gebouwd in 1929 en geopend voor publiek. Je kunt hier overnachten en tevens lunchen en dineren. Op en rondom Profitis Ilias zijn diverse wandelpaden uitgezet. Ook kun je mountainbiken of paardrijden.

  foto album Rhodos

  Bekijk alle aanbiedingen