Archangelos

  Archangelos is een vrij grote plaats op het eiland Rhodos. Het heeft zo’n 7.500 inwoners en ligt op 29 kilometer afstand van Rhodos-stad en naast Stegna beach. Voorheen was het een centrum van handgemaakte keramiek. Tegenwoordig is dit weinig handwerk meer en is er plaats gemaakt voor keramiekfabrieken. Bezienswaardig is de Archangelos-kerk met fraaie en hoge klokkentoren. De binnenstad is wit, net als Lindos echter is er weinig te zien. Het kasteel uit 1467 steekt boven het stadje uit.

  Archangelos is een wit stadje langs de oostkust van Rhodos

  Vanaf de burcht heb je een prachtig uitzicht over niet alleen de plaats, maar ook de hele kustlijn. De wandeling ernaartoe is dus interessant. Bij de ruïne die op een 216 meter hoge rots ligt is weinig te zien. Het fort dateert uit 1457, of is zelfs nog ouder. Rondom Archangelos groeien veel olijfbomen en niet verwonderlijk wordt hier dan ook de nodige olijfolie gemaakt. In het centrum vind je overigens plenty tavernes en restaurants. Ze serveren meestal de traditionele Griekse keuken of mezzedes. Wat verscholen ligt het folklore museum van Archangelos in het centrum.

  Voor Stegna moet je via een vrije steile helling naar beneden rijden. Een leuk kustplaatsje met zandstrand en tavernes. Alternatief is het afgelegen en minder goed georganiseerde Agia Triada beach.

  foto album Rhodos

  Meer Griekenland aanbiedingen