Epta Piges

Epta Piges betekent “zeven bronnen” in het Grieks en is een populaire bezienswaardigheid op Rhodos. Het gaat dan met name om de fraaie natuurlijke omgeving en het beekje wat hier naar beneden stroomt. Vakantiebestemming Kolymbia ligt op vijf kilometer rijden. De laatste kilometer asfalt is in 2015 vernieuwd. Langs de hoofdweg van Rhodos stad naar Lindos staat, ter hoogte van Kolymbia, Epta Piges op de bewegwijzering.

Epta Piges is een mooi natuurgebied op het Griekse Rhodos

Als je van de hoofdweg afslaat kom je al snel in een groene omgeving. Rechts van de weg stroomt het riviertje Loutani en kan in de zomermaanden bijna droog staan. Bij de bestemming meerdere parkeerplaatsen en een in de schaduw gelegen taverne Epta Piges. Op het terras en in de directe omgeving eenden, ganzen en pauwen.

Hoogtepunt is de smalle tunnel van 150 meter lengte. Hierdoor stroomt het zoete water naar een meertje met waterval. De tunnel is smal met altijd 10 tot 15 centimeter water en dateert uit 1931. In het begin wat gruis op de bodem en verderop in de tunnel beton. Je kunt door de tunnel heen lopen. Tip gebruik de zaklamp op je telefoon tijdens je wandeling. Niet alleen om te kunnen zien in het donker, maar ook om een signaal af te geven dat er iemand aankomt. Elkaar passeren in de tunnel van Epta Piges is niet zo eenvoudig namelijk. Je kunt ook over de groene heuvel heenlopen om bij het meertje te gaan kijken.

foto album Rhodos

Epta Piges tips

Epta Piges waterval op Rhodos

Epta Piges – waterval bij stuwmeertje

Langs het beekje loopt een wandelpad. Onderweg fraaie uitzichten over het groen en het kabbelende water. Wanneer je het pas helemaal uitloopt kom je uiteindelijk bij de weg van Kolymbia naar Archipoli uit. Het wandelpad is niet altijd even gemakkelijk en ook de hoogte wisselt. Een kleine klauterpartij hoort erbij.

Om door de tunnel van 150 meter te lopen hoef je geen waaghals te zijn, maar als je claustrofobisch bent is het wijs om deze ervaring over te slaan. Voor kinderen geen probleem. Loop op je blote voeten.

Zwemmen in het meertje met de kleine waterval lijkt ons geen goed idee. Het stilstaande water is troebel en de bodem bedekt met modder en bladeren en takken van de bomen. Na het stuwdammetje, onderaan de waterval, nog een kom water. Hier zou je je dan eventueel wat kunnen opfrissen.

Meer Griekenland aanbiedingen


Epta Piges vakanties

Epta Piges tunnel op Rhodos

Epta Piges – naar de tunnel van 150 meter

Als je in de omgeving van Epta Piges vakantie wilt vieren kom je al snel uit in de badplaats Kolymbia. Hier zijn volop appartementen en hotels te vinden en te boeken. Dichterbij het natuurgebied liggen, verborgen in de bossen, enkele villa’s. En anders een studio in het bergdorp Archipoli.

Een tip voor je vakantie op Rhodos is om een dagje strand naar Tsambika (Tsampika) te combineren met een bezoek aan Epta Piges. Ook voor families met kinderen een goede afwisseling en een leuk dagje uit.