Kalathos

Kalathos is een vakantiebestemming op het eiland Rhodos. De badplaats ligt aan de oostkust van het Griekse eiland op vijf kilometer van Lindos en op zo’n 50 kilometer rijden van Rhodos-stad. Het ligt aan de doorgaande weg. Menig toerist brengt hier zijn of haar vakantie door vanwege het dorp Lindos. Een paar luxe resorts en hotels liggen aan zee bij het kiezelstrand. Langs de weg pensions en appartementen.

Kalathos is een badplaats bij Lindos op het eiland Rhodos

Kalathos heeft geen echt centrum en daardoor is een verblijf in een geheel verzorgd luxe resort, als het Atrium Palace hotel, voor vakantiegangers een optie. Het dorpje ligt wat hoger op een heuvel en kijkt uit op het gelijknamige strand op 800 meter afstand. Een groot strand met een totale lengte van bijna vier kilometer en bedekt met kiezels en zand. Deels georganiseerd met een kantina voor een snack of een drankje en parasols en ligbedden. Van het centrum naar het strand is een wandeling van ongeveer een kwartier.

De ligging van Kalathos is centraal op het eiland en daardoor een prima uitvalsbasis om Rhodos te ontdekken. Met de bus kun je naar Lindos of Rhodos stad, maar een huurauto is aan te bevelen. In het dorp de nodige winkeltjes, supermarkten en tavernes. Voor meer vertier kun je naar Lindos of Faliraki gaan.

Rhodos foto album

Kalathos tips

Lindos ligt echt dichtbij en heeft als één van de trekpleisters van Rhodos ook veel meer voorzieningen dan Kalathos. Een tip dus om hierheen te gaan voor wat meer vertier, om te winkelen of wat meer keuze te hebben in Griekse tavernes. Met de taxi ben je hier zo. Andere mogelijkheid is een huurauto of de bus.

Meer Griekenland aanbiedingen