Akropolis van Lindos

  De Akropolis van Lindos is één van de archeologische hoogtepunten van Rhodos. Deze acropolis ligt hoog op de rotsen boven het stadje Lindos aan de oostkust van het Griekse eiland. Het is de oudste bewoonde plaats op het eiland. Hier wonen al meer dan 3.000 jaar mensen. De antieke akropolis was dan ook één van de belangrijkste heiligdommen in Griekenland.

  De Akropolis van Lindos is een belangrijke bezienswaardigheid van Rhodos

  De Johannieters hebben de Akropolis van Lindos uitgebreid tot een ware vesting. Het was in het verleden tevens een belangrijk handelspunt. Natuurlijk valt deze bezienswaardigheid onder monumentenzorg van het Griekse ministerie voor cultuur. Je kunt deze plak dagelijks bezoeken. Via een stenen trap klim je naar boven naar de poort van dit oude heiligdom. Het is best een wandeling en ook eenmaal op de site zelf dien je nog wat trappen op te klimmen.

  Bezienswaardig zijn onder andere het bekende triëre-relief, de exedra, de pport van de Johannieterburcht, de 87 meter lange zuilengang en de zaal van de wachters. De Akropolis van Lindos is van dinsdag tot en met zondag te bezoeken van 08:00 tot 18:00 uur en maandag van 12:00 tot 18:00 uur. De entree bedraagt 12 euro voor een volwassene. In de wintermaanden gelden andere kortere openingstijden.

  foto album Rhodos

  Meer Griekenland aanbiedingen