Vliegveld Rhodos

Het vliegveld van Rhodos is de meest zuidoostelijk gelegen luchthaven van Griekenland. Rhodos Airport, met de naam ‘Diagoras Airport’, ligt aan de westkust van Rodos op zo’n 15 kilometer van Rhodos-stad vandaan. IATA gebruikt voor dit vliegveld de afkorting RHO, zoals je kunt terugvinden op de bagagelabels van hand- en ruimbagage. Ook voor het boeken van vliegtickets wordt RHO weleens gebruikt door luchtvaartmaatschappijen.

Rhodos Airport ligt op ruim 2.500 kilometer vanaf Nederland

Rhodos Airport heeft één landingsbaan en op het platform is plaats voor maximaal vijftien vliegtuigen. Een drukke luchthaven in Griekenland, zeker van mei tot en met september. Per jaar komen hier ongeveer 1.900.000 toeristen aan om hun vakantie door te brengen. Het aantal binnenlandse passagiers wat aankomt op de Rhodos ligt jaarlijks tussen de 300.000 en 350.000 (bron: HCAA 2015). In januari 2023 is de landingsbaan van het vliegveld opnieuw geasfalteerd.

Vanaf Schiphol en Eindhoven wordt er vanuit Nederland naar het Griekse Rhodos gevlogen. Na drie uur en vijfenveertig minuten vliegen ben je op het Griekse eiland. Transavia is de luchtvaartmaatschappij met de meeste vluchten. Vliegtickets naar Rhodos kun je eenvoudig online boeken.

De luchthaven is in gebruik sinds 1977 en ligt op 2.541 kilometer vliegen vanaf Schiphol. De afstand is afhankelijk van de vliegroute die wordt gevolgen. Het is de op één na langste vliegafstand naar Griekenland vanaf Nederlandse vliegvelden. Deze airport is het hele jaar door 24 uur per dag geopend. Rodos ligt in het zuidoosten van Griekenland.

foto album Rhodos

Vliegveld Rhodos vakantiebestemmingen

Rhodos Airport is niet alleen de luchthaven voor vakantiebestemmingen als Rhodos-stad, Ixia en Faliraki op het Griekse eiland zeg. De eilanden zonder eigen vliegveld als Halki, Symi en Tilos kun je via het vliegveld van Rhodos bereiken. Vanuit Rhodos-stad kun je je reis dan verder vervolgen met een veerboot naar één van deze eerder genoemde eilanden.

Sky Express heeft heeft een vliegroute van Rhodos via Samos, Chios, Lesbos naar Limnos. Een andere vlucht gaat naar Heraklion op Kreta. Aegean biedt binnenlandse vluchten van Athene en Thessaloniki naar Rhodos. Ook Ryanair vliegt van Athene naar Rhodos.

Meer Griekenland aanbiedingen


Vliegveld Rhodos tips

In de aankomsthal van het vliegveld van Rhodos zijn kantoren en balies van reisorganisaties, vliegmaatschappijen en lokale en internationale autoverhuurbedrijven. Nederlands reisorganisaties hebben hosts en hostesses ter plekke die de reizigers opwachten en begeleiden naar de bus voor de transfer naar hun accommodaties op Rhodos.

Nadat je via de vertrekhal door de douane bent gelopen is er een winkelgedeelte om tax-free aankopen te kunnen doen. Een taxi van de luchthaven naar Rhodos-stad kost ongeveer € 40,-. Op zo’n 250 meter van de luchthaven is een bushalte met frequente busdiensten via Ixia en Trianda naar Rhodos-stad.