Panagia Spiliani klooster

  Het Panagia Spiliani klooster ligt op twee kilometer afstand van de vakantiebestemming Pythagorion op het eiland Samos. Tegenover het archeologisch museum gaat een smalle asfaltweg hiernaartoe. Een bord geeft de richting aan naar het klooster. Te voet duurt een wandeling de helling op ongeveer 25 minuten. De trekpleister is echter niet alleen het fraaie witte klooster, maar ook het blauwe altaar in de grot.

  Panagia Spiliani klooster heeft een blauwe grotkapel

  De naam Spiliani betekent “grot” vertaald uit Grieks en legt de link naar de bijzondere plaats van de kapel. Na binnenkomst houd je links aan en via een stenen trap loop je de grot in. Je merkt direct dat het hier vochtig is en let op want de treden en het pad kunnen glad zijn. Aan het einde van de grot staat een felblauw geverfde kapel. Het water uit de bron naast de kapel is heilig.

  Vanaf het Panagia Spiliani klooster heb je een prachtig uitzicht op Pythagorion en het vliegveld. Je kunt hiervandaan de vliegtuigen mooi zien landen en opstijgen. Het klooster is vrij toegankelijk, dagelijks geopend van 09.00 tot 20.30 uur en je kunt een bezoek combineren met de tunnel van Eupilanos.

  foto album Samos

  Meer Griekenland aanbiedingen