5 mooiste stranden van Santorini

30 januari 2020 Bas Wanrooij

5 mooiste stranden van Santorini in GriekenlandWat zijn de vijf mooiste stranden van Santorini? Het vulkaaneiland is niet een geijkte zon-, zee- en strandbestemming. Door de vulkanische oorsprong zijn de meeste stranden op het Griekse eiland bedekt met grijs of zelfs zwart zand. Toch zijn er zeker mooie stranden op het eiland en bestemmingen als Kamari hebben een gezellige boulevard langs het donkerkleurige lavazand. De meeste stranden vind je in het oosten en het zuiden van Santorini. Dit zijn de 5 mooiste stranden van Santorini.

Red beach – ligt in het zuiden van Santorini op een steenworp afstand van het historische Akrotiri. De naam is afgeleid van de rode hoge grote rotspartij op de achtergrond van het strand. Het strand zelf is bedekt met zand en kiezelstenen. De ligging is uit de wind en Red beach is populair bij toeristen. In het voor- en naseizoen is een bezoek aan te bevelen.

Vlichada beach – ligt ook in het zuiden van Santorini en is een langgerekt donkergekleurd zandstrand. Het is deels georganiseerd met ligbedden en parasols. Het andere niet georganiseerde gedeelte van Vlychada beach is ideaal voor een (lange) strandwandeling. Het ligt dichtbij het plaatsje Perivolos en op korte afstand van de voormalige tomatenfabriek, die tegenwoordig een museumfunctie heeft.

Mooiste stranden van SantoriniPerissa en Perivolos beach – dit is waarschijnlijk het langste zandstrand van Santorini. De kleur van het zand is donker en de badplaatsen lopen in elkaar over. Op de stranden van Perissa en Perivolos bij beach clubs en restaurants is het strand georganiseerd met strandstoelen en parasols.

Kamari beach – is het drukste en meest georganiseerde strand van Santorini. Ook hier is het strand donkergrijs van kleur. Langs het strand loopt een lange en gezellige boulevard van de vakantiebestemming Kamari. De zonsopkomst is hier fraai en populair bij toeristen.

Monolithos beach – is het kindvriendelijkste strand van Santorini. Hier loopt, door de aangrenzende haven, het zandstrand geleidelijk af in de zee. Monolithos is gemakkelijk te bereiken en het strand is deels georganiseerd met ligbedden en parasols.

Natuurlijk zijn er nog meer stranden op de Cycladen-eiland te vinden. Iedereen heeft zo zijn eigen favoriet. In het noorden, net ver van Oia vandaan worden stranden ook meer en meer ontwikkeld. Aan deze kant staat er wel meer wind dan aan de andere kusten van Santorini.