Kamari

Kamari is één van de drukste vakantiebestemmingen op Santorini en ligt aan een langgerekt donkerkleurig kiezelstrand aan de oostkust van het Griekse vulkaaneiland. Vanaf Fira is het een kwartiertje rijden naar Kamari en de afstand bedraagt ongeveer tien kilometer. Het ligt dichtbij de luchthaven van Santorini en de transfertijd vanaf het vliegveld is dus kort. Je kunt de badplaats ook bereiken met het openbaar vervoer vanuit Fira. Een dagelijkse busdienst rijdt tussen 07:30 en 23:00 uur tussen beide plaatsen.

Kamari is de populairste badplaats van het eiland Santorini

Langs het strand is het ’s avonds gezellig druk op de boulevard van Kamari. Hierlangs liggen de bars, tavernes en restaurants. Huur een auto om Santorini zelf te ontdekken tijdens je vakantie en Kamari is hiervoor een prima en centrale uitvalsbasis. Het langgerekte zandstrand, bedekt met donker lavazand, is een trekpleister voor vakanties. Bij bars, hotels en restaurants is het strand georganiseerd met ligbedden en parasols. De blauwwitte kerk van Kamari is bezienswaardig, maar aan de andere kant van de weg is het Agios Pagratios kapelletje interessanter. Je hebt van deze kapel een prachtig uitzicht op de vakantiebestemming en de zee.

In Fira, Imerovigli en Oia is de zonsondergang fraai en populair. In Kamari, aan de andere kant van het eiland, is de zonsopkomst fraai en een aanrader om te ervaren tijdens je vakantie op deze bestemming. Shoppen kun je in deze badplaats ook. Er zijn in de badplaats voornamelijk souvenir- en kledingwinkels. In de omgeving kun je een bezoek brengen aan het gerenommeerde wijnhuis Gaia of de lokale producent van de Donkey bieren. Een tip om het lokale bier en de Santorini wijnen te gaan proeven tijdens je verblijf. Het oudste wijnhuis van Santorini, Canava Roussos, ligt in de buurt en produceert al wijnen sinds 1836. Een ander wijnhuis is Argyros, die je kunt bezoeken tijdens je vakantie in Kamari.

In de zomermaanden is er een dagelijkse bootverbinding tussen Kamari, Perissa en Red beach. Aangezien hier geen aanlegsteigers zijn komen de boten zo dicht mogelijk bij het strand om op en af te stappen. Tevens is er een busverbinding met Oud Thira vanuit deze badplaats.

foto album Santorini

Kamari tips

Kamari beach op Santorini

Kamari Santorini – het zandstrand en de zee

De openlucht bioscoop van Kamari is uniek op Santorini en leuk om ’s avonds een filmpje te gaan kijken. De films zijn in het Engels met Griekse ondertiteling. Voor de wijnliefhebbers is de Gaia winery een tip om te gaan bezoeken. Het wijnhuis ligt vlakbij Monolithos en langs de landingsbaan van de luchthaven van het eiland. Je kunt hier een rondleiding krijgen met wijnproeverij.

De Santorini brewing company maakt het lokale biermerk Donkey. Je vindt de brouwerij langs de hoofdweg richting Fira en ze brouwen de soorten Yellow Donkey met 5,0% alcohol, Red Donkey met 5,5% alcohol en het zwaardere en exclusieve Crazy Donkey met een alcoholpercentage van 5,9%.

Maak een wandeling naar het St. Pagratios kapelletje. Niet alleen is het kerkje fraai, maar je wordt bovendien getrakteerd op een mooi uitzicht over Kamari en verderop de blauwe zee. Mooier is de opvallende witte kapel van Zoodochos Pigi in de rotswand op 220 meter hoogte. Het is wel even klimmen en reken op een wandeling van een half uur. Je kijkt ver uit over zee met in de verte het eiland Anafi.

Meer Griekenland aanbiedingen


Kamari stranden

Kamari op Santorini luchtfoto

Kamari Santorini – luchtfoto van strand en badplaats

Het strand is zwart en bedekt met kiezels. Een lang en breed strand en tevens op de meeste plaatsen georganiseerd. Parasols met palmbladeren geven een tropische aanblik en hier kun je strandbedden bij huren.

Kamari beach is een Blue Flag Beach en in totaal twee kilometer lang en maximaal 50 meter breed. Het zeewater loopt redelijk snel af en door de donkere steentjes is de bodem wat moeilijker te zien. Met (kleine) kinderen extra goed oppassen en wellicht beter om te gaan zwemmen in de zee bij het nabije strand Monolithos. Dit is wel een zandstrand en hier loopt de zee geleidelijk af tussen de twee pieren in zee. Watersporten kun je trouwens ook bij Kamari beach.

Kamari restaurants

Boulevard van Kamari op Santorini

Kamari Santorini – boulevard

Restaurants en tavernes vind je in Kamari meer dan genoeg. Nichteri, taverne Alexis taverne Perigiali, taverne Sea view, Boat house restaurant en restaurant Dimitris zijn aanraders. Dimitris is bekend om zijn Griekse avonden met muziek en dans. Ook in Boat House restaurant is soms live muziek en Griekse dans. Tip probeer in Ouzeri Minas aan het voetbalplein de heerlijke bruchettes. Ze kosten iets meer dan een euro per stuk.

Niet alleen langs de boulevard vind je restaurants en tavernes in Kamari, maar ook wat meer landinwaarts. Hier eten de locals meer en is de menukaart meer gevuld met traditionele gerechten.

Kamari uitgaan

Het uitgaansleven in Kamari bestaat voornamelijk uit bars en terrassen. Love boat bar aan de boulevard organiseert twee keer per week karaoke en bars in de buurt hier zijn Hook, Groove en Oxygene. Aegean Irish pub is ook een gezellige bar in Kamari.