Restaurants op Rhodos en Santorini in top 25 romantische restaurants ter wereld

31 oktober 2023 Bas Wanrooij
Milos restaurant op Rhodos in top 25 meest romantische restaurants 2023

Milos a la carte restaurant in Kolymbia Rhodos

Bij de Travelers’ Choice Awards zijn dit jaar drie restaurants in in de prijzen gevallen in Griekenland. Milos á la carte restaurant in Kolimbia aan het strand op Rhodos eindigde op de derde plaats in de top 25 van meest romantische restaurants ter wereld. In dezelfde categorie eindigde restaurant Almira in Kamari op Santorini dit jaar op de zevende plaats. In de top 25 wereldwijd van verborgen juweeltjes staat Victory Café in Athene op de zesde plaats. Tips dus als je op vakantie bent op Rhodos, Santorini of in de Griekse hoofdstad. Eerder deze maand werd restaurant Spondi in Athene al uitgeroepen tot het beste restaurant van Griekenland in 2023.

Goede restaurants op Rhodos

Op Rhodos kun je goed uiteten gaan. Het aanbod van restaurants is groot op het Griekse eiland van de zon. Ook het zogenaamde ‘fine-dining’ waar de Griekse keuken een moderne twist krijgt is populair op Rhodos. Milos á la carte restaurant is hiervan een voorbeeld. De ligging in de luxe badplaats Kolymbia zo vlak aan het strand met uitzicht op zee is natuurlijk een mooi extraatje. Andere noemenswaardige gourmetrestaurants op Rhodos zijn bijvoorbeeld Hellas Restaurant in Pefki en Akres in Lindos.

Moderne restaurants op Santorini

Dat ook een restaurant op Santorini in de top 25 van meest romantische restaurants the wereld staat dit jaar is niet verwonderlijk. Het is bijvoorbeeld de populairste Griekse bestemming voor een bruiloft en de veelal kleinschalige luxe accommodaties zijn in trek voor korte vakanties. Daar hoort natuurlijk een diner bij aan de kraterrand en het liefst met zonsondergang. In zowel Fira, Imerovigli als Oia vind legio restaurants, zoals The Athenian House met de moderne Griekse keuken. Toch is dit maal Almira Restaurant op Santorini in de prijzen gevallen wat aan de oostkust ligt in Kamari. En dat is opvallend dat juist een eetgelegenheid in deze badplaats als winnaar uit de bus komt.