Alyki

  Alyki, ook wel Aliki genoemd, is zonder twijfel één van de mooiste en meest bijzondere plekjes op het eiland Thassos. Een combinatie van strand, natuur en cultuur op 31 kilometer ten zuidoosten van Thassos-stad. Op het schiereiland kun je de archeologische overblijfselen van een oude nederzetting bezichtigen. Interessant zijn een paar zuilen, maar het uitzicht op zee en het strand maken van Alyki een publiekstrekker. Bovendien ligt hier vlakbij het klooster Ag. Archangelos met een schitterend uitzicht op het strand en het schiereiland van Alyki.

  Alyki is een unieke combinatie van cultuur, natuur en strand op Thassos

  De oude nederzetting was zeer actief tijdens de Middeleeuwen. Bezienswaardig zijn de begraafplaats, de religieuze grotten en de marmer steengroeven. Bijzonder om hier te zwemmen met deze oudheden op de achtergrond.

  Het klooster van Ag. Archangelos is het laatste echte grote klooster op Thassos en dateert uit het jaar 1287. In 1835 is er het een en ander verbouwd in het klooster en tegenwoordig is het klooster één van de belangrijkste bezienswaardigheden van het Griekse eiland.

  Aliki beach ligt een prachtige komvormige baai en is geliefd bij zowel Grieken als toeristen. Het zeewater is kraakhelder, de zeebodem loopt geleidelijk af en rondom het strand zorgen de naald- en olijfbomen voor de nodige schaduw. In de zomer zijn de taveernes geopend en op het strand van Alyki worden ligbedden en parasols aangeboden.

  foto album

  Bekijk alle aanbiedingen