Alykanas

Alykanas, ook wel Alikanas genoemd, is een kleine en rustige vakantiebestemming aan de oostkust van Zakynthos. Het ligt op 17 kilometer van het vliegveld, 15 kilometer van Zakynthos-stad en naast de populaire vakantiebestemming Alykes. De stranden lopen in elkaar over. Alykanas wordt ook wel gezien als het haventje van Alykes. In de haven liggen vissersboten en vertrekken (speed)boten naar Shipwreck beach voor een excursie.

Alykanas is een vakantiebestemming voor families en echtparen

Alykanas heeft een lang en vrij breed zandstrand en richting Alykes is er sprake van duinvorming langs het strand. Het ligt in een rustige baai en de zeebodem loopt geleidelijk af. Een goed strand voor families met kleine kinderen. Echtparen en families brengen in Alykanas dan ook het meeste hun vakanties door. Vlakbij de haven, Agia Kiriaki, vind je accommodaties, ook verderop langs het strand en in en rondom het kleine centrum.

In Alykanas vind je voldoende restaurants, supermarkten en ook souvenirwinkels. Ben je op zoek naar meer entertainment en een drukker nachtleven, ga dan naar Alykes. Een wandeling langs het strand is hiervoor een prima optie. Met de kinderen is het leuk om met de paardenkoets van het ene naar het andere dorp te gaan. Informeer vooraf wel even naar de prijs. De afstand is hooguit een kilometer.

foto album Zakynthos

Alykanas tips

Alykanas haventje op Zakynthos

Alykanas haventje op Zakynthos

De omgeving van Alykanas leent zich uitstekend om te wandelen, fietsen of paard te rijden. het is een vrij vlak gebied en mooi groen met olijfbomen en verschillende wijngaarden.

Een andere tip is om met het treintje naar het Vertzagio cultureel museum te gaan in het dorp Pigadakia. Het treintje vertrekt dagelijks om 10.45 uur vanuit Alykanas en via Alykes (11.00 uur) en Katastari rijdt het naar Pigadakia. Een retourtje kost 12,50 euro voor een volwassene en 5,50 euro voor kinderen vanaf vijf jaar.

In het Vertzagio cultureel museum ga je 200 jaar terug in de tijd. Hier zie je hoe men toen op Zakynthos leefde. Het museum is dagelijks geopend van 09.00 tot 14.00 uur en van 17.00 tot 20.00 uur.

Meer Griekenland aanbiedingen


Alykanas stranden

Alykanas baai en strand Zakynthos

De baai en strand van Alykanas op Zakynthos

Het strand van Alykanas is een Blue Flag beach. Alykanas (Alikanas) beach is gedeeltelijk georganiseerd. Hier kun je strandstoelen en parasols huren direct aan het strand vind je een taveerne, die ook op het strand serveert. Een groot gedeelte is niet georganiseerd en ruimte genoeg om zelf je handdoek neer te leggen.

De zeebodem loopt hier zeer geleidelijk af en het zeewater is kraakhelder. Ideaal voor kinderen om in te spelen en in te zwemmen.