7 filmlocaties uit Netflix-serie Maestro in Blue

3 april 2023 Bas Wanrooij

Filmlocatie Maestro in Blue hoofdstadje Gaios op Paxos

Kijk je ook naar de Griekse hitserie Maestro in Blue op Netflix? Of heb je het eerste seizoen al helemaal uitgekeken? Gelukkig komt er een tweede seizoen! We hebben zelf genoten van Maestro in Blue en hebben 7 filmlocaties uit deze Netflix-serie voor je op een rijtje gezet. Ze bevinden zich op de Ionische eilanden Corfu en Paxos en al deze plaatsen kun je zelf ook bezoeken.

1. Muziekschool – de muziekschool in de serie is in het dagelijks leven een karakteristiek klein oud basisschooltje in het havenplaatsje Lakka in het noorden van Paxos. Hier werd druk geoefend voor het lokale muziekfestival.

2. Centrale plein in Gaios – op het dorpsplein van Gaios zijn verschillende opnames gemaakt. Bijvoorbeeld toen de ‘meastro’ aankwam op Paxos, Klelia de weg vraagt en voor het eerst gaat rijden in zijn turquoise oude Seatje. Ook het muziekfestival zelf vindt hier plaats.

3. Blue Caves – bij deze grotten langs de westkust van Paxos zijn opnames gemaakt van o.a. Orestis en Klelia toen ze samen met een motorbootje ergens voor anker gingen. Je kunt hier overigens alleen met een boot naartoe, maar er worden excursies naartoe aangeboden.

Voutoumi beach filmlocatie Maestro in Blue4. Erimitis beach en Voutoumi beach – de stranden die je in de serie ziet zijn Erimitis beach op Paxos en Voutoumi beach op Anti-Paxos. Dat Klelia en Orestis samen zwemmen in het kraakheldere, ondiepe zeewater is bij Voutoumi. En dat ze o.a. samen met een motorboot varen naar naar en afgelegen strand is op Erimitis beach. Hier zijn nog andere opnames gemaakt als ze bijvoorbeeld samen op een wit stenenstrand liggen.

5. Kafénion O Bournaos – deze taverna ligt vrij centraal op Paxos tussen Gaios en Erimitis in. In de serie passeren ze het authentieke terras meermaals. Bijvoorbeeld als Orestis en Klelia elkaar in het geheim ontmoeten: hij in de turquoise Seat en zij op de scooter. Ook laat Antonis, het broertje van Klelia, hier zijn zangkunsten een keer zien.

6. Cavalieri hotel – dit is het hotel in Kerkyra, hoofdstad van Corfu, waar Klelia en Orestis allebei een kamer hebben tijdens hun korte bezoek aan Corfu. Orestis bezoekt dan de muziekanten hier op het eiland voor zijn orkest. Het Cavalieri hotel is in de 17e eeuw gebouwd, sinds 1968 een hotel en heeft een dakterras waar je iets drinken of eten.

7. Liston – de plaats waar Orestis en Klelia samen slenteren op Corfu. Orestis eet hier een ijsje. Herkenbaar zijn de bogen, welke ooit in opdracht van Napoléon zijn gebouwd. Het ligt aan het Spianada-plein met legio terrassen en is het beroemdste stukje Kerkyra. Ook zie je de St. Spiridon-kerk met haar hoge klokkentoren regelmatig op beelden terug in Maestro in Blue.