Little Xigia

Little Xigia is een klein maar fraai strand aan de oostkust van het eiland Zakynthos. Het ligt niet ver van het bekendere Xigia beach, twee kilometer, en je kunt het zand- en kiezelstrand met de auto bereiken. Ook meren hier veel excursieboten aan tijdens hun dagtochten naar de Blue Caves en Shipwreck beach. Het zeewater heeft hier een helende werking doordat er collageen vanuit de rotspartijen de zee in stroomt.

Little Xigia is een prachtig strand op Zakynthos met collageen

Little Xigia beach bestaat eigenlijk uit twee stranden. Het ene strand loopt in een mooie punt naar een rotspartij voor de kust toe en het andere iets grotere strand ligt wat meer geïsoleerd. Bij het grotere strand stroomt het collageen (zwavel) de zee in via de Spiaggie di zolfo kreek. Tussen beide stranden ligt op de rotsen een taverne voor hapjes en drankjes. Langs de hoofdweg langs de oostkust van Zakynthos kom je vanzelf bordjes tegen die het strand van little xigia aangeven. Vanuit Zakynthos-stad is het 23 kilometer rijden hiernaartoe en reken op een reistijd van een half uur met een huurauto tijdens je vakantie.

Zowel Xigia als Little Xigia beach behoren tot de mooiste stranden van Zakynthos; zeker langs de oostkust van het Ionische eiland. Via een trap loop je vanaf de parkeerplaats en de taverne naar het strandje toe. De zee is aan deze zijde van het eiland een stuk rustiger dan aan de westkant. De stranden zijn ook geschikt voor kinderen.

foto album Zakynthos

Little Xigia stranden

Little Xigia beachDe stranden van Little Xigia zijn bereikbaar vanaf de iets hogergelegen parkeerplaats. Op of langs de stranden zijn verder geen faciliteiten, maar bij de parkeerplaats kun je in de zomermaanden iets te eten of drinken kopen. Het zeewater is kraakhelder en de zeebodem is bedekt met witte kiezels en witte rotsen. 

Vanaf taverne Xigia heb je een prachtig uitzicht op de twee stranden, het azuurblauwe zeewater en verderop de kustplaatsen Alykes en Alykanas.

Meer Griekenland aanbiedingen