Agios Sostis

Agios Sostis is een vakantiebestemming op het Griekse eiland Zakynthos. Het ligt in het westen van het eiland aan de zuidzijde van de baai van Laganas op 13 kilometer van Zakynthos-stad. Agios Sostis is ook de naam van het eilandje voor de kust. De badplaats is rustiger dan Laganas en meer gericht op gezinnen en echtparen. Je hebt vanaf de meeste accommodaties een fraai uitzicht op het schildpaddeneiland Marathonisi.

Agios Sostis is rustiger dan Laganas en een familievakantiebestemming

Het eilandje Agios Sostis is verbonden met de badplaats door een houten bruggetje. Op het eiland vind je een restaurant met loungebar en aan de andere zijde Cameo Beach Club met een eigenstrand. Zeker in de zomermaanden kan het hier behoorlijk druk zijn. Het haventje van deze kustplaats, ook wel de haven van Laganas genoemd, ligt vol met vissersboten en kleine motorboten. Ook hier gelden speciale regels voor het varen op zee, gezien met marinepark ter bescherming van de Caretta Caretta zeeschildpadden.

De meeste hotels en appartementen liggen aan de kust in Agios Sostis en er is ook een camping in de buurt. Restaurants vind je voornamelijk langs de hoofdweg aan de kust. De keuken is veelal Grieks en als je wilt kun je deelnemen aan een Grieks avond met live muziek en traditionele Griekse dans. Uitgaan kun je het beste in de bars langs de kustweg welke geopend zijn tot 04.00 of in het weekend tot 06.00 uur ’s ochtends.

foto album Zakynthos

Agios Sostis tips

Agios Sostis haven op Zakynthos

Vissersboten in de haven Agios Sostis

Ga vroeg in de ochtend naar de haven van Agios Sostis. Grote kans dat je Caretta Caretta zeeschildpadden hier kunt spotten. Ze komen vaak af op de vissersboten die terugkomen in de haven. Ook leuk is het een wandeling langs de haven over het bruggetje naar het eiland Agios Sostis. Vergeet je fotocamera niet om mooie vakantiefoto’s hier te maken.

Als je naar Cameo beach club wilt op het eilandje voor de kust is de entree vier euro per persoon. Je betaalt als je over de houten brug bent gelopen. De entreeprijs is inclusief een drankje. In de zomer organiseert Cameo beach club regelmatig “White Parties”. Er gelden dan andere entreeprijzen en nationale en internationale DJ’s vertonen hier hun kunsten tot in de vroege uurtjes. Wist je trouwens dat je het eiland ook kunt afhuren voor een bruiloft?

Meer Griekenland aanbiedingen


Agios Sostis stranden

Agios Sostis strand Zakynthos

Strand van Agios Sostis op Zakynthos

Het strand van Agios Sostis is een zandstrand en vaak druk en grotendeels georganiseerd met parasols en ligbedden. Je kunt hier geen watersporten beoefenen vanwege het nationale Marine Park ter bescherming van de Loggerhead schildpadden (Caretta Caretta).

Langs het strand vind je taveernes, restaurants en bars en er is volop gratis parkeergelegenheid. Met een bootje kun je onder andere naar Marathonisi. Deze kleine motorboten kun je ook zelf huren. Andere optie is een boot met glazen bodem tijdens je excursie. Als je geluk hebt zie je de schildpadden zwemmen onder de boot door.

Agios Sostis restaurants

Als je houdt van de Griekse en de lokale keuken van Zakynthos is taveerne Scloubou’s een tip. Op de kaart staan veel authentieke gerechten, mezedes en de Griekse wijn is zelf gemaakt. De groente is vers uit eigen tuin en Scloubou’s taverne is sinds 1997 een echte aanrader om te gaan eten tijdens je vakantie in Agios Sostis op Zakynthos.

Een andere aanrader is het restaurant Aperitto, waar je prachtig uitzicht hebt over zee. De keuken hier is een mix tussen Italiaans en Frans en er worden hier vooral heerlijke wijnen aangeboden die passen bij de lekkere gerechten zoals de Seafood risotto. Bovendien is hier Griekse live muziek op vrijdag en op andere dagen draait men lounge muziek.