Cameo eiland

  Cameo is een eilandje voor de kust van Agios Sostis. Het is verbonden met een houten loopbrug en privé-eigendom. Ondanks dat je deze brug met het eilandje op de achtergrond veel op foto’s ziet terugkomen is het niet echt een bezienswaardigheid. Je kunt het eiland oplopen, maar je dient vijf euro per persoon entreegeld te betalen. Daarvoor krijg je wel een sleutelhanger met foto erin als souvenir.

  Cameo eiland heeft een populaire beach bar en privé-strandje

  Cameo island is eigenlijk een beach bar en je kunt bijvoorbeeld gaan snorkelen in zee. Het strandje heeft mooie parasols, maar heeft een beperkt aantal plaatsen. Tot het jaar 1633 zat het vast aan Zakynthos. Door een grote aardbeving in 1622 is een schiereiland geworden om uiteindelijk dus elf jaar later uiteindelijk een eiland te worden. Het dankt overigens haar naam aan een gelijknamige kleine kapel die hier nog steeds staat. Op Cameo kun je privé-evenementen organiseren en het is dan ook een populaire stek voor bruiloften. Vanaf het strandje kijk je uit op het schildpaddeneiland Marathonisi.

  Vanaf Laganas is het een half uurtje wandelen naar het haventje van Agios Sostis en de houten loopbrug van Cameo eiland. In het voor- en naseizoen is het op het eilandje en in de beach bar een stuk rustiger dan in het hoogseizoen. In april heb je grote kans dat het nog niet is geopend.

  foto album Zakynthos

  Meer Griekenland aanbiedingen