Laganas

Laganas is de populairste vakantiebestemming op Zakynthos. De badplaats ligt op zes kilometer ten zuidwesten van de luchthaven van Zante en is gemakkelijk te bereiken via de openbare weg. Een vakantiedorp met alle faciliteiten voor toeristen. Langs de hoofdweg terrassen van bars, restaurants en tavernes Het nachtleven is hier prima met enkele nachtclubs en discotheken. Hotels en appartementen liggen verspreid over de bestemming en variëren van eenvoudige studio’s tot luxe resorts. Het zandstrand ligt langs de hele badplaats en loopt door in de richting van Kalamaki. Hier wordt het strand langzaam breder en rustiger.

Laganas is de drukste vakantiebestemming op Zakynthos met zandstrand

Laganas ligt aan één van de langste baaien van Griekenland en is in totaal bijna negen kilometer in lengte. Een groot gedeelte voor de kust is onderdeel van het beschermde Marine Park. De Caretta Caretta zeeschildpadden leven in het nationale natuurpark en de vrouwtjes komen, van mei tot en met augustus, ’s nachts aan land om hun eieren te leggen. Een deel van het strand, 5,5 kilometer, is beschermd gebied voor deze Loggerhead schildpadden. In de baai van Laganas worden jaarlijks ongeveer 1.500 schildpadnesten gemaakt. Wereldwijd behoort de baai van Laganas tot het gebied met de meeste broedplaatsen van deze Mediterrane schildpadsoort.

Shoppen kun je goed in Laganas. Je vindt er genoeg supermarkten, souvenirwinkels, kleine juweliers en vooral kledingwinkels. Typische souvenirs uit Laganas zijn schildpadknuffels en veel lokale handgemaakte producten. Bovendien zijn rozijnen, olijfolie en mandolato lekker en tevens gezonde souvenirs van het eiland Zakynthos.

Agios Sostis, een andere vakantiebestemming op het Griekse eiland, ligt op loopafstand. Voor de kust mogelijkheden om te gaan snorkelen. Je hebt dan kan om een schildpad onderwater te zien zwemmen.

Zakynthos foto album

Laganas tips

Zeewater bij Laganas op Zakynthos

Laganas Zakynthos – zeewater schildpaddentour

In Sarakinado op vier kilometer van Zakynthos stad ligt het grootste waterpark van het Griekse eiland. Met de taxi kost het 14 euro om hierheen te gaan vanuit Laganas of Kalamaki. Het Zante Water Village is een tip voor een dagje uit. De entree bedraagt 18 euro voor een volwassene en 14 euro voor een kind. Ben je nog geen vier jaar dan mag je gratis naar binnen. Het Zante Water Village beslaat een oppervlakte van 40.000 vierkante meter vol met waterglijbanen en zwembaden en is van mei tot en met oktober dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, in juli tot 17.30 uur en in augustus tot 18.00 uur.

Ga met je snorkelset en een luchtbedje de zee in bij Laganas. Niet zo heel ver uit de kust, waar het ook nog niet zo diep is, heb je kans om een schildpad te zien. Een tip om te proberen tijdens je vakantie hier.

Meer Griekenland aanbiedingen


Laganas stranden

Laganas strand op Zakynthos

Strand van Laganas Zakynthos

Het strand van Laganas loopt over in dat van Agios Sostis en Kalamaki aan de baai van Laganas. Totale lengte is bijna negen kilometer en op sommige plaatsen is het strand 30 meter breed. Laganas beach is kindvriendelijk bedek met fijn zand en heeft langzaam aflopende zee.

Watersporten zijn beperkt mogelijk gezien het Marine Park in de baai. Kano’s en waterfietsen kun je huren en ook georganiseerd op pad met een motorboot. Het strand is grotendeels, buiten het Marine Park, georganiseerd met ligbedden en parasols. Langs het strand vind je bars en tavernes en kun je vrij gemakkelijk je auto parkeren.

Laganas restaurants

Laganas beach op Zakynthos

Laganas Zakynthos – het strand en de baai

Restaurants in Laganas zijn er genoeg. Echter zijn ze allemaal niet even goed. Een groot deel is gericht op de Britse jeugd en serveert internationale snacks en heeft een beperkte menukaart. Zoals bijvoorbeeld Taverne Tassos bistro. Voor de Griekse keuken zijn Acropolis restaurant, Albatross restaurant tips en vergeet Cool Peppers restaurant en beach bar niet. La Marinara is een restaurant met de Italiaanse keuken in Laganas.

Een ander goed restaurant in Laganas is The island aan Laganas beach, het is perfect om na een dagje strand binnen te stappen. Ook hier word je zeer vriendelijk ontvangen en er zijn vaak Griekse avonden met volksdansen en shows die je als toerist mee moet maken!

Laganas uitgaan

Het uitgaansleven op Laganas is prima. Club 18-30 heeft de badplaats hoog in het lijstje staan van hun vakantiebestemmingen in Griekenland. Rescue Club is de populairste nachtclub van Laganas en hier kunnen dagelijks 1.250 toeristen uitgaan. Andere drukbezochte clubs zijn Plus Club en Cocktails and Dreams. In totaal zijn er ongeveer 25 bars in Laganas en in Medousa is het vaak gezellig druk.