Film Before Midnight genomineerd voor Oscar

23 januari 2014 Bas Wanrooij

Before Midnight genomineer Oscar opgenomen in GriekenlandDe film “Before Midnight” met Julie Delpy en Ethan Hawke in de hoofdrollen is genomineerd voor een Oscar bij de 2014 Academy Awards. Before Midnight is opgenomen in Costa Navarino in Messinia op de Peloponnesos in Griekenland.

Op de filmposter zie je de twee hoofdrolspelers op een terras direct aan zee in deze mooie Griekse streek op het vasteland. Niet zo gek ver weg trouwens van de plaats waar onze koning Willem Alexander zijn vakantievilla heeft staan.

Costa Navarino is een luxe vakantiebestemming in het zuidwesten van de Peloponnesos met vijf sterren resorts en fraaie golfbanen. Costa Navarino representeert Griekenland, als één van de nationale winnaars, bij de Europese Business Awards 2013/2014.

Vervolg van “Before Sunset” en “Before Sunrise”

“Before Midnight” is een Amerikaanse film in de categorie drama en romantiek en een vervolg op de films “Before Sunrise” en “Before Sunset”. De film dateert uit het jaar 2013 en op de Griekse Peloponnesos zijn de filmopnames hiervoor geweest.

De hoofdrolspelers Jesse en Celine ontmoeten elkaar negen jaar later in Griekenland. Ze ontmoetten elkaar voor het eerst bijna 20 jaar eerder in Wenen. Voor de klok 12 uur ’s nachts heeft geslagen, is het derde deel van deze reeks alweer afgelopen.

Genomineerd voor een Oscar

“Before Midnight” is genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Aangepaste scenario. De prijsuitreiking en dus de bekendmaking van de film Oscars is dit jaar op 2 maart om 19.00 uur. Nog even wachten dus of deze film met een Grieks tintje een Oscar in de wacht sleept. In ieder geval is de film nu al succesvol en voor Griekenland en de regio Messinia op de Peloponnesos weer een mooie promotie.