Best Tourism Village: Fiskardo, Perdika en Arnea genomineerd

30 juni 2022 Bas Wanrooij

Best Tourism Awards Fiskardo genomineerdVorig jaar is de UNWTO (Wereldorganisatie voor Toerisme) met de jaarlijkse verkiezing van ‘Best Tourism Villages’ gestart. Het gaat bij deze verkiezing om plattelandsdorpen die samen met hun landschappen, natuurlijke en culturele diversiteit en hun lokale activiteiten toerisme aantrekken. Er wordt vooral gekeken naar het traditionele karakter in combinatie met hun duurzaamheidsdoelstellingen. Ook lokale gastronomie is een belangrijk criterium. Het uiteindelijke doel van deze awards is om uitzonderlijk agrotoerisme bij dorpen met minder dan 15.000 inwoners te promoten. Voor 2022 zijn de Griekse dorpen Fiskardo, Perdika en Arnea genomineerd.

UNWTO kiest jaarlijks Best Tourism Villages

Dit initiatief van de UNWTO erkent dus wereldwijd dorpen, die zich inzetten om toerisme een sterke motor van hun duurzame ontwikkeling en welzijn te maken. In 2021 deden er in totaal 44 dorpen uit 32 landen mee. Namens Griekenland werd Soufli, in het noordwesten op het Griekse vasteland, gekozen tot één van de Best Tourism Villages. Alle 44 gekozen dorpen scoorden volgens de UNWTO meer dan 80 van 100 haalbare punten uit negen verschillende criteria.

Drie Griekse dorpen genomineerd Best Tourism Villages 2022

Tot 28 juni 2022 konden dorpen van over de hele wereld zich inschrijven voor de 2022-editie van deze duurzaamheidsawards. Fiskardo, havenplaatsje in het noorden van Kefalonia, Perdika, in de streek Epirus op het vasteland en het traditionele dorp Arnea op Chalkidiki zijn namens Griekenland genomineerd. Aan het einde van dit jaar worden de winnende dorpen door de Wereldorganisatie voor Toerisme in Madrid bekendgemaakt.