Kefalonia genomineerd voor European Best Destination 2021

9 februari 2021 Bas Wanrooij

Kefalonia genomineerd voor European Best Destination 2021Het Ionische eiland Kefalonia is genomineerd voor Beste Europese Bestemming 2021. Deze jaarlijkse awards worden uitgereikt door European Best Destinations en stemmen kun je tot 10 februari. Kefalonia is de enige genomineerde Griekse bestemming dit jaar en vorig jaar won Colmar in Frankrijk deze prestigieuze award. De concurrentie voor Griekenland komt dit jaar voornamelijk uit Italië. Capri, Florence en Rome zijn namelijk ook genomineerd als bestemming.

Nog nooit won een Griekse bestemming deze award

De winnaar wordt het hele jaar gepromoot als European Best Destination met speciaal logo. In de afgelopen 10 jaar is er nog nooit een Griekse winnaar geweest. Meestal gaat een Europese stad met deze prijs aan de haal. Eerdere winnaars zijn onder andere Porto, Bordeaux, Istanbul, Budapest en Zadar. We zullen zien wie dit jaar gaat winnen. Zelf hebben we uiteraard gestemd op het grootste eiland van de Ionische archipel.

Kefalonia een prachtige vakantiebestemming

Kefalonia genomineerd voor European Best Destination 2021Kefalonia is een veelzijdige vakantiebestemming. Vanuit Nederland wordt er rechtstreeks gevlogen op de internationale luchthaven vanuit Nederland.

Stranden als Myrtos en Petani behoren tot de mooiste van Griekenland en de kustplaatsen Assos en Fiskardo zijn pittoresk, gezellig en mooi. Proef de lokale Robola wijn tijdens je vakantie en maak een wandeling door het Ainos Nationale Park.