Kreta weer op de eerste plaats

27 januari 2014 Bas Wanrooij
Kreta vakantie Chersonissos oud Chersonissos

Kreta populairste Griekse eiland

Bezoekers van Griekenland.net hebben wederom het meest gestemd op Kreta. In de poll “Wat is je favoriete Griekse eiland” brachten meer dan 1.650 bezoekers hun stem uit. Kreta weer op de eerste plaats en kreeg 17,3% van het totaal aantal stemmen en is daarmee met afstand het meest gekozen Griekse eiland. 16,2% kon geen keuze maken uit de negen voorgeselecteerde eilanden en kiest voor één van de andere vele mogelijkheden. Griekenland is en blijft een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders en Belgen.

Traditionele top vijf van Griekse eilanden

De top vijf van de Griekse eilanden met de meeste stemmen is een traditioneel lijstje geworden. de volgorde is dan het meest verrassend. Samos is op de tweede plaats geëindigd en kreeg 11,8% van de stemmen, gevolgd door Kos 10,3%, Rhodos 9,9% en Lesbos 7,6% van het aantal stemmen. Lesbos werd op de voet gevolgd door de eilanden Kefalonia 7,5% en Corfu 7,0%. Tot op het laatste moment was het spannend welk eiland op de vijfde plaats zou eindigen. Zakynthos en Santorini kregen beiden 6,2% van het totaal aantal stemmen.

Kreta weer populairste Griekse eiland

Kreta is dus weer het populairste Griekse eiland of beter gezegd nog steeds het populairste eiland van Griekenland. Ook vorig jaar eindigde Kreta op de eerste plaats in onze poll met 17,2% van de stemmen. Twee jaar geleden was Kreta ook al favoriet in de poll en kreeg toen maar liefst 20,8% van de stemmen. Corfu stond in de vorige twee edities nog op plaats vier (9,1%) en drie (9,9%) en lijkt nu minder in trek met 7,0% van de stemmen.