Griekenland in top 10 bestemmingen binnen Europa

13 februari 2022 Bas Wanrooij

Griekenland in top 10 reizigers Europa zomer 2022Griekenland staat in top 10 bestemmingen van Europese reizigers in 2022. European Travel Center (ETC), een non-profit organisatie die Europa als bestemming promoot, deed in december vorig jaar onderzoek hiernaar. Frankrijk voert deze top 10 aan en is favoriet bij 7,1% van de Europeanen deze zomer, terwijl Spanje (7,0%) en Italië (6,3%) volgen op respectievelijk plaats twee en drie. Op de vijfde plaats, achter Duitsland, vinden we onze favoriet Griekenland (4,4%).

We staan te popelen om naar Griekenland te gaan

Europeanen staan te popelen om weer te gaan reizen en binnen Europa. Uit dit zelfde onderzoek van ETC blijkt dat 36% van de ondervraagden hun volgende vakantie al gepland heeft voor mei of juni. 61% van de Europeanen wil vanaf juni weer gaan reizen. Dat is alweer 7% meer dan dezelfde meting van een jaar geleden. Tevens blijkt dat men gemiddeld mer dan 10 overnachtingen wil boeken en dat het budget voor een vakantie is verhoogd. Kortom wel willen langer op vakantie en zijn bereid hier meer geld aan uit te geven.

Vakantie is nog steeds zo veel mogelijk ontspannen

Zon en strand (15,0%) zijn nog steeds de voornaamste redenen om te gaan reizen. Stedentrips zijn met (14,5%) populair, maar ook cultuur en erfgoederen (13,8%) en natuur en outdoor (12,4%) zijn belangrijke redenen om te gaan reizen. Ontspanning is overigens wat 63% van de ondervraagden zoekt tijdens een vakantie. Griekenland dus in de top 10 bestemmingen van reizigers binnen Europa, terwijl we Nederland nog niet in dit lijstje terugvinden.