Griekenland domineert beste Europese bestemmingen voor gevaccineerde reizigers

10 maart 2021 Bas Wanrooij

Griekenland domineert beste Europese bestemmingen voor gevaccineerde reizigersGriekenland is voorstander van het vaccinatiepaspoort en heeft dit idee bovendien voorgesteld bij de Europese Unie. De Griekse minister van Toerisme Harry Theoharis heeft al gezegd dat deze zomer niet alleen toeristen met een vaccinatiebewijs welkom zijn in Griekenland, maar ook alleen met een negatieve Covid-19 testuitslag.

Op de ITB reisbeurs in Berlijn, die dit jaar digitaal is georganiseerd, heeft de Griekse ministers gisteren gemeld dat Griekenland vanaf 14 mei open gaat voor toeristen. Hoe en wanneer wij vanuit Nederland op vakantie kunnen gaan is nog niet bekend. Met Israël en het Verenigd Koninkrijk sloot Griekenland eerder al speciale ‘luchtbubbels’ af. Hopelijk gaat onze regering dit ook voor ons regelen.

European Best Destinations plaatste eerder dit jaar Kefalonia al bij de zeven beste bestemmingen van Europa dit jaar. In haar publicatie van de 15 beste Europese bestemmingen voor gevaccineerde reizigers domineert Griekenland nu. Liefst vijf Griekse bestemmingen zijn terug te vinden in dit overzicht van reisbestemmingen in Europa, waar je goed heen kunt gaan met een vaccinatie op zak.

Vijf Griekse bestemmingen voor zomer 2021

Griekenland domineert beste Europese bestemmingen voor gevaccineerde reizigers RhodosWat zijn de beste bestemmingen voor gevaccineerde reizigers met een vaccinpaspoort of vaccinatiebewijs? De vijf Griekse bestemmingen in de top 15 van Europese bestemmingen voor gevaccineerde reizigers zijn Rethymnon op Kreta (4), Kefalonia (5), Athene (9), Rhodos (11) en Kos (14). Ook met een negatieve Covid-19 testuitslag vlak voor je vertrek ben je op deze bestemmingen binnenkort welkom.

Rethymnon is de eerste Griekse notering, na Tiblisi, Madeira en de Azoren. Trekpleisters zijn hier de Venetiaanse haven, het gezellige centrum en de fraaie stranden. Een duurzame en authentieke vakantiebestemming aan de noordkust op het eiland Kreta.

Kefalonia kent weinig Covid-19 besmettingen. Half april staat de heropening van restaurants en café’s op de planning. Twee weken voor de viering van Orthodox Pasen. Het Melissani meer, de pittoreske kustplaatsen Assos en Fiskardo en stranden als Myrtos en Petani zijn op dit Ionische eiland enkele bezienswaardigheden.

Griekenland domineert beste Europese bestemmingen voor gevaccineerde reizigers KosAthene is niet alleen de Griekse hoofdstad, maar wordt ook genoemd bij de beste tien Europese bestemmingen voor gevaccineerde reizigers. European Best Destinations roemt de stad als een combinatie van veiligheid en vrije tijd.

Rhodos is het eiland met gemiddeld de meeste zonuren van Griekenland per jaar. Ook is het één van de populairste Griekse eilanden voor een vakantie. Toeristen bezoeken hier graag het middeleeuwse Rhodos-stad, de Akropolis van Lindos en als Tsambika beach.

Kos is terug te vinden op de veertiende plaats. Het eiland is onderdeel van de Dodekanesos en wordt vermeld als ideale combinatie van zon, zee en strand.