WK quiz Grieks voetbalelftal in Brazilië

12 juni 2014 Bas Wanrooij
WK quiz Griekenland 2014 Brazilie

WK voetbal 2014 Brazilie – WK quiz Griekenland

Griekenland is vertegenwoordigd op het WK voetbal in Brazilië. Het nationale voetbalelftal is ingedeeld in Poule C en speelt zaterdag 14 juni om 18.00 uur (Nederlandse tijd) haar eerste wedstrijd tegen Colombia. Samen met FootballKings organiseert Griekenland.net de WK quiz over Griekenland en het Griekse nationale voetbalelftal op Twitter.

Elke dag een nieuwe vraag zolang het Griekse nationale team actief is op het WK in Brazilië. De volgende ochtend, voordat de nieuwe quizvraag online komt, plaatsen we het antwoord op Twitter. Met #wkquiz kun je reageren op de vraag en natuurlijk antwoorden.

Sterspelers Griekenland op WK in Brazilië

Wat zijn de sterspelers in de huidige WK selectie van Griekenland en gaan hoge ogen gooien op het toernooi in Brazilië.

Giorgios Karagounis is in de 23-talige Griekse selectie voor het WK voetbal in Brazilië een van de absolute sterren. De speler van het Engelse Fulham is naast aanvoerder ook recordinternational van Griekenland met (nu nog)132 interlands. Giorgios, die bijna 15 jaar geleden onder Vasillis Daniil debuteerde voor het ‘Piratenschip’, blinkt vooral uit als stille en onmisbare kracht op het Griekse middenveld.

Sokratis Papastathopoulos verdient alleen al door zijn achternaam een eervolle vermelding. De 26-jarige centrale verdediger van de Duitse voetbalclub Borussia Dortmund was er vier jaar geleden in Zuid-Afrika ook al bij en mag nu aan het kritische Griekse publiek laten zien wat hij sinds die tijd heeft bijgeleerd. Volgens vele voetbalkenners de toekomst van het Griekse voetbal.

Konstantinos Mitroglou schitterde begin dit jaar nog namens Olympiakos Piraeus in de UEFA Champions League met een heuse hattrick tegen RSCA Anderlecht. Verdiende met zijn goede spel een transfer naar Fulham FC, maar was daar mede door een knieblessure nog niet echt opvallend. De aanvaller is nu weer helemaal fit en dient voor de doelpunten bij de Griekse ploeg te gaan zorgen. Zijn statistieken in het Griekse nationale elftal over het seizoen 2013/2014 met 2 treffers in evenveel wedstrijden, moet de Griekse voetbalfan hoop geven.

Giorgios Samaras is de spits van het Schotse Celtic FC wordt vaak geprezen vanwege zijn techniek en zijn neusje voor de goal. Hij dient samen met Mitroglou en Gekas voor het nodige gevaar te gaan zorgen en kan zomaar weer de verrassing van het toernooi worden.

Theofanis Gekas is in de huidige 23-talige Griekse selectie de speler met de meeste treffers voor de Griekse nationale ploeg. Met 24 treffers in 68 interlands is Theofanis nog maar 5 treffers verwijderd van het Griekse record van Nikolaos Anastopoulos (29 doelpunten). Hoogstwaarschijnlijk wordt het WK voetbal in Brazilië het laatste kunststukje van Gekas.